Review

(Review) Cleansy Steam Cleaner de la Zepter – sau cum arunci banii pe fereastră

Să tot fie vreo 15-20 de ani de când mama l-a cumpărat de la o tanti care trebuia să-și însoare ficiorul și mama a dorit să contribuie la targetul de vânzări a lui tanti, atunci când a luat Cleansy, curățitorul cu aburi de la Zepter. Și vase avem tot de la Zepter, ovepriced și alea, dar cel puțin se pot folosi.

Cleansy Steam Cleaner de la Zepter suna chiar atrăgător – ai tot felul de accesorii pentru a curăța și dezinfecta cu aburii fierbinți tot felul – de la draperii și perdele la pardoseli și covoare. Dar numai sună. A fost folosit fix o dată la primire, și, pentru că e așa ”îndemânos”, a fost uitat aproape o fărâmă de secol într-un dulap. Alături de alt aspirator – pe apă, de data asta, cât o piatră de moară (ca și nota de plată, de altfel) și care a funcționat ceva mai mult – vreun an.

Și a stat Cleansy în concediu până anul acesta, când l-am luat eu în primire și l-am resuscitat. Îl folosesc mai cu seamă la covoare, pentru a strange extra-părul de pisică ce rămâne după aspirare și la igienizarea în profunzime a covorului, că dacă se poate, de ce nu. Îl folosesc, vorba vine, că de câte ori îl montez și îl bag în priză nu știu exact la ce mă aștept 1. dacă se pornește (pentru că uneori, da, i se aprinde beculețul, dar nu vrea să pornească și pace bună) 2. de câte ori sare peria (ca cea de la aspirator) 3. cât timp îmi ia (până se pornește DACA se pornește, cât trebuie să stau să se răcească pentru că, deh, se supraîncălzește la două covoare mari, nu o carpetuță).

Aparatul este ținut de șuruburi. Am încercat să le strâng, pentru că iese câte un pic de abur fierbinte peste tot pe unde se asamblează și devine așa fierbinte că nu îl mai poți ține în mână. Butonul de pornire nu merge singur nici cu siguranța de funcționare pusă, trebuie să stai cu degetul (sau degetele, pe rând, că faci febră musculară digitală) apăsat pe el în permanență. Mă gândesc că nu face bine contact pe undeva, pe la buton, însă dacă nu m-ar arde încât să trebuiască să înfășor degetul în ceva fașă groasă, să nu simt, parcă, parcă nu m-ar deranja așa de tare 😀

M-am uitat pe net după soluții. După posibile probleme ale lui Cleansy. Doar e, teoretic, neutilizat, chiar dacă mai bătrâior, și a fost stocat în casă, trai bun, nederanjat, stearsă cutia de praf. Pe net însă, nimic – numai anunțuri de vânzare pe olx, ”neutilizat” – de ce oare? Azi am capitulat, eu zic că am avut răbdare 😀 iar covorul e făcut cu mânuța, periuța și soluție de covoare. Păreri Cleansy? Ale voastre? Dacă am încheiat cu acest subiect trist, vă rog lăsați în comentarii ceva frumos: dacă v-ați luat aspirator-robot, de care și cum vi se pare. A meritat?

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)