Review

(NEW) Fiolele de acid hialuronic 4D Cosmetic Plant

Sunt multe molecule în industria cosmetică ce promit ”tinerețe fără bătrânețe”, însă în dermatologie doar unele au dovezi incontestabile. Două din acestea sunt Retinolul (și diferite forme ale provitaminei A) și vitamina C.

În alimente și în suplimentele alimentare veți găsi retinolul cel mai adesea ca precursor, betacaroten (sursă vegetală, în suplimentele alimentare) și ca vitamina A gata formată în sursele animale – grăsimile lactate, ficăței, gălbenuș de ou. Vitamina C este abundentă în frunzele verzi (pătrunjel, salate) și anumite fructe (măcieșe în special).

Sursele alimentare de Vitamina A (sau precursori) și vitamina C nu interferează cu utilizarea topică a produselor cosmetice care conțin unul din cei doi compuși activi. Însă suplimentarea antiaging (capsule sau injectabilă) poate interfera cu utilizarea topică realizată concomitent.

Știm deja că nu se utilizează concomitent produsele cu retinol împreună cu cele cu vitamina C, deoarece nu reacționează bine împreună și trebuie făcute cure separate. Însă nici utilizarea concomitentă internă și externă din aceeași moleculă nu este indicată, deoarece poate crește sensibilitatea cutanată. De exemplu, dacă faci o cură de vitamina C internă, evită să faci atunci tratamentul topic cu produse cosmetice conținând vitamina C sau retinol. E posibil să experimentezi o reacție de roșeață intensă, ca și atunci când îți e foarte cald la față și ”te aprinzi”. Când faci o cură internă fie de vitamina A (sau precursori), fie de vitamina C, preferă formule care merg cu aceste molecule extrem de active și care complementează topic prin hidratare.

Îți recomand noile fiole de acid hialuronic 4D în concentrație 6%, de la Cosmetic Plant, proaspăt lansate, cu o tehnologie moleculară 4D, adică 4 tipuri de molecule de AH, pentru o penetrabilitate optimă. Acidul hialuronic este un.. carbohidrat de structură, prezent la modul natural în corpul nostru (încheieturi, țesuțuri conjunctive, piele) și, la nivel vizibil, el dă acea prospețime a tenului și hiratare. Practic, este un ”hidratant intern”. Odată cu vârsta, sinteza internă de acid hialuronic scade și utilizarea topică de acid hialuronic de bună calitate este extrem de utilă. Fiolele de acid hialuronic merg combinate cu oricare din substanțele active menționate mai sus, indiferent că e vorba de suplimentare alimentară sau de cosmetice care le conțin. Ai văzut noile produse Cosmetic Plant? Dar fiolele cu vitamina C, le-ai încercat?

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)