Lifestyle

La cafea pe canapea :)

Unii oameni își petrec majoritatea timpului la muncă, pe mașină sau acasă. Indiferent unde stai mai mult, este esențial să îți creezi confort, atât cât este posibil. Poate de asta multe tiruri au ursuleți și tot felul de nebunii pe bord, iar multe birouri au mobilier care să te facă să te simți ca acasă.

Sentimentul de confort contribuie la starea de bine atât de necesară într-un mediu stresant ca cel modern, la a te simți bine cu tine și viața ta și nu un robot care trebuie să asigure acoperirea unor cheltuieli necesare vieții. Dacă te simți ca un roboțel, du-te pe caneapea, fotoliu sau în locul care-ți asigură ție confort emoțional și te face să te simți tu însuți, ia-ți un moment și regândește-ți viața, altfel ajungi într-un punct în care resursele emoționale pentru a face tot ceea ce faci acum vor fi zero și atunci schimbarea va fi cam abruptă.

La mine, locul preferat este acasă, care coincide cu casa copilăriei. Canapeaua și fotoliile din lemn masiv și piele – deja, vintage, dar bine intreținute – covorul persan de lână, vechi și ronțăit de vreme și de gheruțele pisicilor, biblioteca a două generații și a atâtor specializări, patul vechi din dormitor cu saltea nouă – sunt câteva ancore de confort pe care nu le-aș schimba pentru tot mobilierul nou din lume. Aș mobila altă casă, da, sau la cabinet, dar aceasta rămâne așa, încremenită de timp, dar îngrijită, cu o valoare emoțională ce nu se poate cuantifica în bani. Îmi place să stau în fotoliu, cu o pătură pe mine și cu o carte-n mână, cu picioarele intinse nonșalant pe masă. Sau pe canapea, cu biblioteca în spate și tablourile în față. Mi-ar plăcea un fotoliu suspendat, dar tare mi-e că acesta va face obiectul apartamentului de deasupra. Îmi place să îmi creez un spațiu boem de unde să pot lucra și de acasă, pentru că, atunci când nu am consultații, ce am de făcut pe calculator prefer să lucrez de acasă. Altfel, natura mă relaxează enorm și e ca o a doua casă, iar în zilele calde hamacul înlocuiește fotoliul suspendat la care mă gândesc de multă vreme.

Voi unde vă petreceți cea mai mare parte a timpului? Care e zona voastră de confort și unde vă simțiți cel mai bine? care e piesa voastră de mobilier ”de refugiu”? La cafea, un ceai sau un vin pe canapea? Fotoliu? În vârful patului? În bucătărie, pe fereastră? 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)