Lifestyle

Comandă pe ihunt de Black Friday? Mulțumesc, nu.

Și nici în altă zi. Vine Black Friday și poate vreți să nu fiți țepuiți de ”ofertele incendiare”. Acum o saptamana i-am comandat mamei mele pe firma dânsei un Nokia 7, de pe iHunt, partener emag, telefon care era la oferta. Dar, ce să vezi: ba se inchide cu bateria încărcata, ba nu raspunde la comenzi. Sună închis/în afara ariei de acoperire, chiar dacă sunt în aceeași cameră cu telefonul, evident, deschis și aparent funcțional. Primește mesaje sms a doua zi. Primește mesaje whatsup cu delay. Este prima oară când pățește așa cu un telefon.

Când să îl returnez, hopa, nu se returnează produsele luate pe firmă. Aș fi vrut și eu să discut cu cineva de acolo, dar trebuie să stai să aștepți să fii preluat mai ceva ca la coada la pită pe vremea lui Ceașca. Culmea e că cei de la emag, cu care au parteneriatul iHunt, pot să răspundă extrem de repede la apeluri.

Ideea e că produsul e în garanție, și mi se pare normal să o aibă indiferent că e pe persoană fizică sau juridică. Doar că mi se pare hilar să trimit în service un telefon și să aștept după el, practic mi-au luat banii degeaba. Deci vreau banii înapoi sau să îmi schimbe produsul cu altă marcă pe care o aleg. Dar dă de ei la Paștile cailor, când expiră probabil garanția. iHunt de Black Friday? Nici atunci, nici alta dată!

În altă ordine de idei, ca utilizator hardcore de Samsung – acum am înțeles de ce Samsung și Iphone: pentru că sunt ușor de utilizat și mișto, am de câtva timp un Sony Xperia (XZ2, parcă?), cu cea mai bună cameră existentă actualmente, zice-se, însă:

  • cititorul de amprentă pentru deblocare e pe spatele telefonului, ceea ce-mi face deblocarea extrem de incomodă
  • spatele e curbat, nu poți să îl lași pe o muchie mai subțire că riști să cadă
  • aplicațiile nu răspund ca pe Samsung – pe Instagram – Instastories efectiv nu poți să micșorezi textul, n-ai cum să editezi conținutul vizual de acolo să nu arate grosolat. E o chestie pe care nu o înțeleg.
  • n-am reușit să înțeleg de ce pe filmarea slow motion e atât de întunecată imaginea, că nu se vede nimic pe video.
  • îți trebuie cablu de adaptare, că mufa e diferită, deci nu te poți bucura de încărcătorul vecinului dacă ești prins în offside cu bateria.

O chestie neutră e că pozele sunt scoate …raw, fără niciun fel de filtru. În caz că nu știați, Samsung și Iphone modifică automat pozele, le face ”mai frumoase decât în realitate”. Ei bine, la Xperia îți ies ca pe aparatul foto, realitatea crudă 🙂 dar poți să o modifici manual, desigur, cu aplicații sau filtre built in.

O chestie bună e că îl șine bateria toata ziua, dar nu cred că sunt telefoane mai bune cărora le ține la fel.

Anyways, dacă plănuiți să vă luați telefon de Black Friday, și sunteți heavy users, nu vă recomand Sony Xperia.

P.S. Responsabilii social media de la iHunt dorm pe contul de Instagram, facebook, mailul probabil le e prea plin de sesizări – no answer nici acolo.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)