Lifestyle

City Fashion Week, Day 2.

Aseară am participat pentru prima oară la una din edițiile City Fashion Week, din curiozitate. Am ajuns doar în ziua a doua de show, unde am putut admira creațiile designerilor autohtoni. Mă, rog, vorba vine ”am putut admira”. Locația nu e prielnică pentru un fashion show, singurii privilegiați să vadă ceva sunt cei de pe rândurile 1 și 2, maxim 3, de unde mai poți să faci poze sau ceva live-uri.

Așa că m-am strecurat în față, ca o adevărată ex-jurnalistă, pe lângă camere, să pot să văd și eu ceva, iar seara mea a fost un du-te-vino între locul în care eram așezată și show. Printre ”defileuri” s-au numărat:

Daleea Fashion House – un mix rustico-tradițional, mi s-a părut că și cu o tentă gipsy – ăștia suntem, cu țigani cu tot :). Poate că cele mai populare piese gipsy-inspired pe care le vedem pe stradă sunt acele baticuri imense, pe post de eșarfă (mă laud că am și eu). Rochii, însă, nu știu ce să spun.

Claudia Suciu – o suită de copii au defilat pe podium spre deliciul publicului, în special fetițe cu rochițe vaporoase, sub bagheta creativă a Claudiei Suciu. A fost, probabil, ”apa cu lămâie” (refreshing) a serii, că aici s-a aplaudat cel mai mult. Mi-au plăcut prezența scenică a princhideilor și ”miniaturile” de căței pe care vreo doi dintre ei îi cărau în brațe. Drăguț. Iar dacă o să am fetiță, vreau și eu rochiță cu tutu 🙂

Sabina Lisievici a fost o prezență cu clasă pe scena City Fashion Week. Colecție realizată cu piele 100% din import Italia, creatoarea a creat salopete, modele de ocazii, dar și piese purtabile în viața de zi cu zi. Văzându-mă cu o expresie de tip ”în sfârșit, ceva pe gustul meu”, o domniță grațioasă, strecurată temporar lângă mine, îmi șoptește: este acum și online, sabinalisievici.com 🙂 Am intrat pe site, dar credeți-mă pe cuvând, piesele arată mult mai bine live. Mi se pare că pozele de pe site nu reflectă realitatea classy a hainelor Sabinei Lisievici.

Alexandra Herghilegiu a prezentat o colecție feminină din materiale naturale, Au mai fost Micati 1934 și Urma, cu binecunoscutele haine gata-de-purtat, pe care le găsim la Vivo. Au mai prezentat Paollo Rossi, Cotan Liana Szilagyi și Maia Rațiu, pe care o urmăresc de ceva vreme, da’ de renunță la fluiditățile care acoperă tot, inclusiv ce aș avea și eu bun de arătat. Am constatat cu bucurie că a început să sublinieze talii, să se ia după curbele corpului, așa că stați cu refresh-ul pe Maia, poate găsiți ceva drăguț pentru Sărbători. Un punct în plus pentru Maia Rațiu, cred că a fost singura prezentare cu poze laterale, ca să vadă ceva și muritorii de rând patru-cinci-șase, adică cei din spate. Din câte am înțeles, și cu o zi înainte, la Botezatu, au existat poze laterale. Great job.

Au mai prezentat Alex Moldovan, Norberto, Xenia, Beatrice Maciar, Ioana Patricia de la Sofia Man și Lilia Caraush. Numai în spatele organizării unei defilări de 10 minute este o muncă titanică și o echipă întreagă, darămite în spatele unui fashion show. Tocmai de aceea cred că organizatorii ar face bine ca tot efortul să nu fie degeaba și să asigure o locație cu vizibilitate bună pentru majoritatea publicului. Altfel este un show doar pentru camere și fotografi, și pentru primele 2 rânduri din față.

Altfel show-ul a arătat bine, Diana Elena Găucă impecabil, Ioan Isaiu brici (mai e însurat?), mi-au plăcut ca gazde ale evenimentului. Am aflat și de makeup artiști și saloane din afara ariei mele de acțiune, ceea ce îmi aminștește că orașul meu e mai mare decât știu și avem o mulțime de oameni talentați din toate domeniile. I liked, a fost o experiență interesantă.

Foto cover: Sabina Lisievici Facebook, foto oficiale voi pune îndată ce vor fi disponibile.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)