Lifestyle

Trafic

A-nceput școala. A-nceput și facultatea. Se dorea ceva fluidizare a traficului, dar, cu o bandă de autobuz, ne-au luat nouă, riveranilor, parcările din apropierea casei. Nici măcar din fața casei, ci din apropiere. Ne-au lăsat posibilitatea de a ne surghinui pe câte-o străduță adiacentă, pe care să plătim abonament pentru un loc de parcare pe care, de fapt, nu-l avem. Sau abonament pe zona 2 (au umor, ca Daea). Eu zic să ne dea parcări prin Feleac, să facem nițel cardio.

*

Așa că merg pe jos (mai) tot timpul. De câte ori mă duc la cabinet și îmi dă prin cap să iau ”de data asta” taxi, mă răzgândesc rapid când văd codoaiele imense și rapiditatea cu care mă strecor pe jos, fie ploaie, fie soare. Am o satisfacție grozavă și un sentiment de libertate că nu mai trebuie să ”întâia’a’doua”, și că ajung mai repede pe jos. Mă simt foarte recunoscătoare că am picioare și pot să umblu, că nu am niciun impediment de natură medicală. Voi v-ați gândit vreodată că pentru unii este un efort imens mersul pe jos sau imposibil? Să ai picioare e o binecuvântare. Nu doar oamenii fără picioare au probleme cu mersul pe jos. Mai sunt o serie de probleme care nu se văd și de care oamenilor le e jenă să vorbească, cum ar fi sindromul vertiginos sau anxietatea, două tulburări extrem de debilitante și greu de înțeles pentru cineva care n-a avut niciodată probleme. Pentru cei care nu pot să meargă pe jos ne-am înscris în #thewalkingmonth, un eveniment caritabil de finanțare a ”beardmobilului”, primul taxi comunitar care să ducă persoanele care nu se pot deplasa la unități medicale sau de învățământ – mai multe pe Walking Month. Competiția e benefică și pentru mine și colegele mele, o parte din echipa Synobis Medical, cu care m-am înscris în concurs. Am și un record, de 2x 30k pași pe zi. La anul vă provoc și pe cei care n-ați intrat în concursul de mers pe jos 🙂 Chiar dacă stați departe de job, puteți lăsa mașina mai departe, puteți lua buzul, puteți să porniți mai devreme, o faceți pentru voi – iar soluții sunt.

**

Din 1 Noiembrie e liber la trafic aerian. Când o să-mi permit, o să îmi iau o mașină zburătoare și garaj suspendat. Și vreau exclusivitate, că așa funcționează în România, se poate doar pentru cei aleși. Până atunci, vine Halloween, fnck you, traffic 😀

Foto: Francisc Sandor (mai multe aici)

 

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)