Lifestyle

In the heat of the night

Ploaia măruntă și rece de toamnă topește orice iluzie a unei veri întârziate, norii plumburii apasă ziua să se micșoreze. Între timp, mă pregătesc să merg la concertul Discoteca anilor 80. Nu m-am gândit că voi scrie ceva despre artiști, cum n-am făcut-o la Depeche Mode sau Hurts (de la Untold), dar știi cum e când pornești cu prejudecăți legate de niște trupe apuse, și te trezești cu o mega supriză? Cam așa s-a întâmplat în weekend la Discoteca anilor 80, unde au concertat trupe legendare ca Fancy, Londonbeat, Sandra și Alphaville.

Fancy e un moșuleț vioi de 70+, cu o genetică de invidiat, care, pentru vârsta sa, s-a descurcat binișor, cu playback-ul în ajutor. Londonbeat au avut o prezență scenică extraordinară, foarte bine pregătiți, live sau un playback foarte bine pregătit – pentru noi, ronțâitorul de rând de muzică și amintiri, nu contează – au fost faini. Sandra a avut o apariție neașteptată pentru mine, la cei 55 de ani arată minunat, în condițiile în care a avut probleme de greutate anii trecuți , ”surprize” normale odată cu înaintarea în vârstă. Dar forma sa a fost maximă, vestimentația potrivită vârstei și aceeași dulceață dintotdeauna, playback sau nu. Până la urmă, nu știu cât din revolta asta antiplayback este una reală, și cât este hatereală. Nu este totuna să stai acasă ”să asculți cd-ul”, sau să îl vezi pe un artist legendar pe scenă, acolo, aproape de tine! Alphaville a întrecut așteptările. Deși auzisem comentarii că nu prea fac atmosferă, interpretarea live de sâmbătă seara a transmis altceva – pasiune, dăruire, Alphaville încă trăiește pentru muzică și lucrul acesta s-a făcut simțit. Detalii despre concert și pe clujulcultural.

Cred că impactul oricărui artist asupra publicului contează foarte mult în funcție de targetul căruia se adresează. Cu o medie de vârstă 40+, Discoteca 80 a fost extaziată. Probabil nu s-ar întâmpla la fel la un public tip Untold. Urmează un alt concert, We love retro, pe 18 noiembrie 2017aici eventul.  Cred ca criticile din câteva ziare legate de Discoteca 80 sunt exagerate, în afara chestiunii cu standurile insuficiente de băuturi, care da, a fost deranjantă. Sper că la We love retro să nu avem de ales între a sta 40 min la coadă  și a muri de sete (sau a face o românească la băut apă de la baie). În rest, să ne trăiască festivalurile, evenimentele mari și concertele, să nu intrăm în depresie odată cu sfârșitul verii. There is life after EC&Untold!!!

Foto credit Discoteca 80Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)