Lifestyle

Ce să nu-i spui unei femei independente

Citeam zilele trecute un interviu despre felul în care funcționează femeia, cu referire la moștenirea ancestrală. În parte da, nu avem adaptarea necesară pentru a fi realmente egale ca funcții cu bărbații, mă refer la rezistența fizică și psihică. Adaptarea organismului poate dura mii de ani și femeia modernă există de cel mult 50. De aceea, noi nu suntem făcute să substituim rolul bărbatului. Nu suntem atotsuficiente, chiar dacă suntem independente financiar. Și o femeie cu adevărat fericită este aceea care își simte cariera ca pe o plăcere, care nu simte că lucrează. Cuvintele ”job”, ”muncă” și ”servici” nu ar trebui să existe în viața unei femei.

O femeie independentă însă se poate trezi cu tot felul de pseudobărbați. Cei care o vânează tocmai pentru că se poate întreține și fără ajutorul lui – aceștia sunt o categorie no, no pentru o femeie independentă. Sau, cel puțin, pe mine mă turn off. Îmi induce cumva că se simt ușurați de povara de a fi capabili să întrețină o familie, ba poate unii suficient de patologici să fie întreținuți de nevastă. Doamne ferește. De aia, când cunoști o femeie care se descurcă, ferește-te să îi spui ”îmi place că ești independentă”. Oricum simte dacă gândești asta, și să nu te întrebi de ce nu rămâne lângă tine.

O femeie independentă are nevoie de susținere și de o plusvaloare în viața ei. Fii mai mult decât poate ea face. Asta te face mai bărbat.  Dacă îți place că e independentă, fă tot ce poți să fie mai fericită cu tine decât fără. E ok să apreciezi o femeie pentru faptul că se descurcă, dar arată-i prin faptul că și tu te străduiești să faci la fel de/mai mult ca ea (că, remember, voi aveți o altă înzestrare, chiar puteți). În fond, lucrurile nu difera așa mult: înainte bărbatul o proteja de urs, aducea vânat acasă, păzea casa, acum o protejează altfel, prin putere financiară, respect, empatie și multă, multă dragoste și înțelegere. La sfârșitul unei zile, se va simți în siguranță în brațele tale, cu sfaturile tale și, lângă tine, în general, dacă simte că ea e femeia din relație.

Foto M.Fiama

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)