Shopping

Cluj Design – Târg de Mărțișor

De când lucram în presă ca singurul jurnalist shopping din Cluj, și scotoceam toate cotloanele cu ponturi de cumpărături din oraș, dar și dinainte, am susținut producătorii locali. Sunt întâi regionalistă, și apoi naționalistă, un sentiment care s-a solidificat mai ales în ultima perioadă. Nu trăim în țara perfectă, dar este a noastră, și cred că putem să o facem aproape perfectă 🙂 mai ales cu o implicare civică așa cum am dat dovadă în ultimele 20 de zile.

În afară de alimente, îmi place să cumpăr haine de la designerii clujeni. Preferatele mele din ultima vreme sunt Csilla Tulogdy, Veronica Frișan și Whoabi Sabi. Nu că nu mi-ar plăcea și alții, dar pe astea le găsiți și în dulapul meu. Era să uit – am și Concepto 🙂 Financiar – nu e mare diferență de preț între ele și Zara, dar totuși sunt o ediție limitată și poartă amprenta ”de-al nostru”.

Cam așa se întâmplă și cu tâgurile de sezon, cum e cel de Mărțișor. Am fost întristată atunci când am aflat că Primăria a cedat Târgul de Mățișor unei firme din Ploiești (da’ fuck?!), așa că atunci când am primit comunicatul despre Cluj Design de Mărțișor, m-am interesat și cine-l face. M-am liniștit, Cluj Design e organizat de oameni din Cluj, cu obiectivul de a crește comunitatea de design de aici. Deci binevenit fie anunțul:

Între 24-26 februarie are loc, la Casa TIFF,  Cluj Design de Mărţişor, cel mai tare pop-up store, este un târg de obiecte de design, fashion şi accesorii. Evenimentul plin de personalitate şi creativitate, reunește cei mai interesanţi designeri clujeni și nu numai.

Cluj Design de Mărţişor aduce publicului obiecte de mobilier marca Iluminiş şi măsuţe de cafea din lemn masiv Urban Woods, plante agăţate în ghivece geometrice Plastrplants, perne cu buzunar semnate Adrian Balcău și multe obiecte de home decor. Nu lipsesc nici o serie de colecţii vestimentare fresh! Colecţia capsulă de la Rouad vine cu o serie de imprimeuri vegetale sau Anca Belbe care prezintă o colecţie casual pe nuanţe de greenery, culoarea vedetă a anului.

Designerii pregătesc și cele mai cool mărțișoare – bijuterii de autor, broşe şi creaţii din ceramică. Joulery vine din Bucureşti cu o colecţie de bijuterii minimale, iar Ferencz Borbala prezintă un concept de bijuterii realizate din plastic reciclat, topit şi recompus în accesorii statement foarte colorate.

Bărbații, pe lângă cadouri perfecte de Martie sau Dragobete,  pot cumpăra ceva și pentru ei – card holdere de la OONA Studio, butoni laser cut de la Woven Atelier sau organizatoare de birou de la Rusbo.

Cluj Design pregătește în 24 februarie la ora 18:00 la Casa TIFF  o atmosferă caldă, cu DJ session și cocktail de deschidere.

Acest eveniment este organizat de Dunga şi Muza, cu sprijinul 413.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)