Lifestyle

Poveștile la gura sobei și concertul lui Alessandro Safina la Cluj

…sau cum mi-am ratat cariera de artistă.

Când eram mică, ai mei au observat înclinația înspre arte. Însă, profesor de română și spaniolă fiind, tata susținea că ”la arte nu se face școală ca lumea”. Și mi-am luat zborul către alt domeniu, preferând să-mi cultive această latură-n privat. Ei bine, latura asta era foarte ramificată. Îmi plăcea să desenez. Desenam o grămadă de prințese, căței și case cu tot universul lor. Ăsta era laitmotivul desenelor mele. Și culorile.

Am luat ore de pian când eram mică. Schimonoseam cu măiestrie cheia sol și pictam notele pe portativ. Aveam o pasiune pentru doime, datorită duratei, probabil, și pentru că nu trebuia colorată-n în interior. Ca să-mi dau seama acum ce note sunt, trebuie să o iau ca la grădiniță: do, re, mi, fa, sol, la, si, do. Spuneți drept: și pe voi vă înfunda râsul, la început, la fa-sol (”fasole”)? Toată distracția cu pianul s-a-ncheiat pentru că nu găsea mama pian alb. Toate erau negre și maro pe vremea lui Cească, și eu voiam doar alb, și pace bună. Over and out.

Alessandro Safina, un artist adevărat

De fapt, voiam să povestesc cum a fost la conferința de presă de azi, cu Alessandro Safina. Omul ăsta m-a cucerit prin autenticitate. Genul de om pe care îl asculți, îți umple sufletul, și pleci mai departe. Îl ții pentru tine. El mi-a părut genul de om pe care îl descrie ”work in silence, let your success be your noise”. Dar o să-l împart cu voi și vă spun o chestie: nu-i plac pozele 😀 Am glumit spunându-i că ăsta e riscul dacă e așa faimos. E sociabil, deschis, dar susține că n-a fost niciodată o vedetă și nici nu se consideră așa. El trăiește pentru muzică. În cadrul conferinței de presă a declarat că se simte bine aici și îi place, dar că este cu gândul la concertul de mâine. A spus că Polivalenta din Cluj i se pare un loc interesant pentru concert, deși directorul Operei Române (Opera are o colaborare frumoasă cu artistul) și l-ar fi dorit la Teatru.

A mai cântat la Alba-Iulia și București, dar e prima oară la noi. ”Sunt prima oară la Cluj-Napoca, și mâine voi face tot posibilul să nu fie și ultima oară”, râde el, glumeț.  Am vrut să aflu mai multe despre piesa mea preferată, Luna. Luna e probabil una din piesele care a extins publicul său la cel de muzică pop. ”Luna este doar una din piesele pop pe care le-am cântat în cadrul unor evenimente. Consider că nu este cea mai frumoasă piesă pop pe care am cântat-o, cred că sunt altele mai frumoase. Cred că a plăcut publicului, pentru că este o piesă cu personalitate.” spune el despre Luna.

Alessandro Safina va concerta mâine seară la Cluj-Napoca un melanj de stiluri care îl reprezintă, așa că acolo este mediul în îl vom cunoaște cu adevărat ca artist. În cadrul concertului ne așteaptă frumoase surprize muzicale – prezența Loredanei Groza, dar și unele care vin din partea Operei Române din Cluj, cu cei peste 60 de instrumentiști ce vor fi prezenți să ne gâdile emisfera cerebrală dreaptă 🙂

S-au vândut deja 3 mii de bilete, ceea ce este un număr foarte bun pentru acest gen muzical, iar organizatorii speră să atingă un număr de 4 mii de bilete. Îți poți lua biletul de aici, vino și tu la Sala Polivalentă mâine, 14 decembrie, de la ora 19.30!

Dar, pentru că sunt o rezistibilă, cu mine a pozat 😀 😀 😀 

alessandro-safina-la-cluj

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)