Lifestyle

Cum vrei să te simți?

Este dimineață. Te trezești de alarma ceasului, pe care o pui pe snooze de atâtea ori, încât știi că este cazul să te ridici. Cu ochii semi-nchiși, te-ndrepți adormită spre baie. Nu ești singură. În oglindă, un chip familiar te privește somnoros, și-i spui, în loc de bună dimineața – ce față ai… groaznic. Te speli, apoi privești din nou – pff… oribil. Rutina ta de dimineață se desfășoară fără să te mai privești, doar o vei face oricum când vei reveni să te machiezi. Dar întâi.. cafeaua.

În drumul spre bucătărie, o sliuetă pasageră se oglindește în oglinda din hol. Și se oprește, dă înapoi. Te învârți, îți examinezi fundul, abdomenul… lași să cadă hainele de noapte și exclami, cu dezamăgire – doamne, ce grasă! Îți bei cafeaua și încerci să ”te repari”, ”să nu te vadă nimeni cu fața asta”. Îți cauți hainele care știi că îți vin cel mai bine – slavă domnului că societatea ne cere îmbrăcați. Ajungi la job, iar felul în care te percepi tu pare să se propage asupra colectivului. Cred și eu că nu ești fericită.

Te-ai gândit să îi spui celei mai apropiate persoane din viața ta tot ceea ce îți spui ție? Doamne ferește, nu i-ai spune așa ceva niciodată cuiva drag, nu-i așa? Cum să îi spui asemenea cuvinte? Cum s-ar simți? Atunci, de ce îți faci asta tie? Oare pentru că ție nu îți ești dragă? Poate pentru că, să recunoaștem, nu te iubești deloc? Ești singura pe care o ai, și, în loc să faci din corpul și mintea ta un loc mai bun — în fiecare zi, te otrăvești — în fiecare zi. Hai să-ți spun ceva: nimeni nu este perfect. Toți avem zile sau perioade din acestea, însă important e să ne trezim la timp, și ne ocupăm de ce avem. Să încetăm să ne afundăm singure. E important să te îngrijești, să mergi la sală, să îți faci timp pentru tine să te placi mai mult, dar motivația trebuie schimbată: fă ceva pentru tine pentru că te iubești, nu pentru că te detești.

rodie2Primul pas spre a te simți mai bine, este să te nutrești mai bine. Într-un corp care primește combustibil așa și așa, și pe apucate, nu poate fi armonie. Începe călătoria ta spre a te simți fabulos: înlocuiește gândurile negative de dimineață cu ce poți face bun pentru tine. Bea o cafea bună, și fă lista de cumpărături alimentare. Asigură-te că te-ai scăpat de junk, prea multă făină, și crește stocul de zarzavat – și din cele congelate, din tot felul de mixuri, că ești femeie modernă și n-ai vreme de stat la coada cratiței. Dar poți mânca sănătos. Fructele pot intra și ele în plan, dar unul secund, iar zahărul trebuie să dispară. E ca prietenii falși, te face să te simți bine pe moment, dar pe ascunselea sporește starea de depresie. Și-ngrașă. Alege fructe delicioase, de sezon, nu foarte dulci. Un fruct pe care-l găsești în orice sezon, și e grozav, e rodia.

Al doilea pas ar fi să-ți proiectezi cum ai vrea să fii percepută din afară, și să te comporți ca atare. Fii mai amabilă ca niciodată. Zâmbește mult. Dacă poți, râzi cu poftă. Chiar dacă ești în acea perioadă a lunii în care ești o mică fiară… fii o pisică drăguță, nu un leu furios. Cei din jur n-au nicio vină 😀 Fă un experiment, fii drăguță și bună oricând. O să constați că se transformă totul în jurul tău, parcă ai avea o baghetă magică invizibilă. E energia pozitivă, ”un vibe fain”, cum îi mai zicem noi. Toată lumea își dorește pe cineva așa aproape.

Creează-ți o atmosferă zen acasă. Când ajungi, aprinde-ți lumânărele sau pune-ți un ulei parfumat într-o candelă. Aroma care îți place ție cel mai mult, aceea te relaxează. Pune-ți ceva relaxant în fundal, și pregătește-ți alimentele pentru a doua zi. Ia-ți caserole drăguțe, foarte ermetice, să îți pui cu tine mâncare gătită cu zen, cu mult good vibe. O să te simți mult mai bine. Ești cel mai prețios bun pe care-l ai. Când te uiți în oglindă, spune-ți: sunt unică. Nu mai este nimeni, pe acest pământ, la fel. Ești unică, și irepetabilă.
summer wine1

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)