Lifestyle

Cum să nu ”te îneci” cu pasiunea ta

Dacă visul tău s-a îndeplinit, și ai făcut din pasiunile tale un mod de a te întreține, probabil că te confrunți adesea cu ceea ce înseamnă overload of work. Pentru că atunci când îți place ceea ce faci, este foarte greu să iei o pauză, nu-i așa? Te înțeleg perfect! Ei bine, tot pe principiul pe care l-am mai menționat – cine spune că atunci când faci ce îți place, nu ești obosit, nu știe, probabil, cât de obosit poți să fii când chiar faci ce îți place 😀 În ritmul acesta, și pasiunile pot ajunge să te obosească, iar în unele cazuri, se pot transforma din vis, în coșmar 😀 Cum să faci ce îți place, și să nu ajungi să urăști ce-ți place? Uite câteva din metodele mele (ale tale care sunt?):

Nu discuta nonstop despre pasiunea ta. Lumea știe că ești pasionat, și oriunde te prinde (la mall, prin parc), te întreabă chestii legate de munca ta – răspunde-i frumos că îl lămurești cu tot ce vrea, în intervalul tău orar de lucru, eventual lasă-i și o oră la care să vină. Dacă îl interesează cu adevărat, va veni la tine în orarul de lucru, dar multă lume face asta doar de dragul conversației. Și așa te-ai scăpat de discuții inutile, având o pauză.

Win-win talks. Alocă discuțiile din afara locului de muncă, despre domeniul tău, unor oameni de la care ai ce învăța, un schimb de discuții constructive. De exemplu, eu nu vorbesc de nutriție în afara programului, dar când mă întâlnesc cu colegi medici din specializări conexe, timpul zboară pe tot felul de chestii interesante pe care le-am mai citit fiecare.

Lasă problemele la job. Rezolvă tot ce trebuie în intervalul orar în care lucrezi. Când ai ieșit din birou (în cazul meu, cabinet), lasă grijile acolo. Este foarte greu să faci asta. Utilizează timpul de documentare sau de formare în domeniu citind subiecte care te interesează mult. Personal, când îmi sunt obosiți ochii, ascult podcasts, youtube videos, în timp ce fac altceva care nu-mi solicită creierul: machiajul, ojatul unghiilor, ondulatul părului și a extensiilor, activitate care de obicei îmi ia tare mult timp. Timpul îți zboară incredibil de repede când faci activități plicticoase, dar necesare, și asculți ceva captivant. Să vă zic un secret: adorm grozav de bine ascultând podcasts. Când le reascult trează, informația îmi intră mult mai bine în cap. Chestiile interesante de ascultat sunt un somnifer grozav, culmea.

Găsește-ți o activitate plăcută, diferită de pasiunea care a devenit jobul tău. Cu cât e mai diferită, cu atât te deconectezi mai bine, și reîncepi cu forțe proaspete. În cazul meu, blogging-ul, cititul de beletristică sau literatură fără nicio legătură cu domeniul medical, mersul la sală, ieșitul în natură mă ajută enorm. Dacă te ocupi 24 din 24 de pasiunea ta, o să ajungi să te obosească.

Ca o concluzie, ia pauze, fă și altceva, citește, ocupă-te de tine, petrece-ți timpul cu cei dragi, amână ne-urgențele pe intervalul de lucru. Nu uita de tine.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)