Lifestyle

Apus de vară

Soarele se lasă palid la apus, înecând într-o lumină stranie galben-cenușie sufrageria. Prin ferestrele mari, cu arcade, gălbuiul bolnăvicios face camera să pară o fotografie veche în sepia. E ca și cum aș fi călcat înapoi, la 1900, de când datează, probabil, casa. Pe canapeaua din piele, zace deschisă cu fața în jos o carte despre Virginia Woolf, pe care începusem să o citesc, pe același fond cenușiu, ieri seară. E un soi de biografie, un ceva scris de cineva despre altcineva, cam ca-n publicațiile de tip cancan de azi, dar la un alt nivel. Cancanul intelectualilor. Despre viețile personalităților trecute, așa cum se păstrează în anale că au fost ele.

Genul acela de vineri seara, după o săptămână încărcată, în care, în sfârșit, poți pătrunde într-o altă lume decât cea în care ai fost până atunci, ca un soi de vacanță virtuală. Îmi face foarte bine să citesc lucruri relaxate după o perioadă în care sunt complet dedicată domeniului nutriției, pacienților, deplasărilor, lecturilor tehnice de profil, pe care le devorez cu foarte mare interes aproape întotdeauna. Dar, ca o mică vacanță, îmi place să mai citesc și altceva, să mă ocup de acele treburi mărunte și migăloase de care n-am niciodată timp, cum e sortarea dulapului de accesorii. De obicei, am răbdare să sortez toate chițibușurile mici, de la cerceluși la cercei, să le găsesc perechile rătăcite, închizătorile, să pun zorzoanele pe categorii doar atunci când sunt obosită mental, și am nevoie de o pauză. Atunci, treburile astea beneficiază de o completă dedicare, și, în 3 ore, este o ordine desăvârșită. În dulap, și în gânduri.

Mi-a plăcut foarte mult un citat pe care l-am împărtășit cu voi, pe Instagram:

When someone told me I live in a fantasy land, I nearly fell off my unicorn.

M-am amuzat, următorul gând a fost c-ar trebui să călăresc cu șa, să nu se mai întâmple. Cred foarte mult că viața este cum alegi tu să fie, nu cum ”ți-e dat”. Fiecare-și creează propria realitate după bunul plac și, atât timp cât nu dăunează în jur, nu e nicio problemă. Desigur, există momente în viață în care nu merge cum ți-ai dori – poți să te oprești, și să începi să faci ce te face fericit. Să îți schimbi gândurile care otrăvesc și să te aduci acolo unde îți dorești. It’s all about the way YOU choose to see the things. Și să-ți imaginezi cele mai frumoase lucruri despre viața ta și, aproape inconștient, să începi să acționezi conform proiecției realizate. Pentru că orice începe cu un plan și prinde formă prin acțiune.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)