Review

(Review) Îngrijire mâini și Yves Rocher – cu Arnica Bio

Îngrijirea mâinilor este prioritară în sezonul rece, pentru majoritatea persoanelor. Pentru cele care au pielea foarte uscată, așa cum o am eu, îngrijirea e prioritară în orice sezon. De curând, am primit crema de mâini Yves Rocher cu arnica bio. Are ingrediente curățele, cu glicerină vegetală și uleiuri, și arnica din cultură ecologică. Hidratează bine, însă promite o hidratare de lungă durată care nu depășește nivelul de hidratare al altor creme bune pe care le-am încercat… decât, poate, dacă nu mă spăl pe mâini… Totuși, hidratează mulțumitor, se absoarbe bine în piele și pot să spun că îmi place destul de mult. Mirosul caracteristic de arnica este plăcut, chiar dacă-mi aduce aminte de tincturile de arnică de câmp ale bunicii. Flaconul este standard de 75 ml, prețul este 16 lei.

creme maini (1)

Între ultimele creme de mâini folosite se află cea cu 5% uree de la Eucerin, preferata mea. Cred că un produs cu uree nu poate da greș la o piele uscată. Este de departe cea mai bună idee de ingredient. Arnica este minunată dacă ai pielea zgîriată – de pildă, dacă ești posesor de pisici și alte animale de companie care își lasă urmele dragostei pe mâinile tale. Acolo da, arnica se descurcă mai bine.

eucerin crema maini

O altă cremă pe care am avut-o în ultimul timp a fost cea de la Elmiplant, o cremă cu textură lejeră și absorbție foarte rapidă, ideală pentru persoanele cărora nu le place să simtă gras pe mâini.

crema maini elmiplant

Ce au în comun aceste creme? Toate au ingrediente bunicele, iar Eucerin este dermatocosmetic. Dacă vă amintiți de crema de mâini cu cătină de la Cosmetic Plant (vezi review din 2011), să știți că aceea este de departe cea mai bună cremă de mâini mass-market, pe care mi-o amintesc oricând, din tot istoricul de creme de mâini încercate.

crema catina maini

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)