Review

(Review) Pensuleală de weekend

Ce poți face într-o zi de duminică în care stai acasă, într-o zi cu soare cu dinți, de iarnă? Începi cu ritualurile de frumusețe, acelea care iau mult timp și pe care nu ai timp să le faci cum trebuie în timpul săptămânii – păr, piele, unghii, altele. Și, printre vrafurile de produse neîncercate încă, am descoperit o mascuță care trebuie ținută 5 minute, nu 30, deci e pentru femeile care n-au mult timp la dispoziție. Apoi am dat peste un spray anti frizz , pe raftul din baia iubitului, uitat de vreme acolo – pentru că produsele mele s-au împărțit între două adrese. Și, desigur, cel mai des mă spăl pe păr la mine acasă, așa că și uitasem ce am aici. Desigur, și produsele de machiaj sunt tot împărțite între două adrese, și de câte ori folosesc pensula de blush Ecotools dimineața, când sunt pe picior de plecare, mă gândesc că ar trebui să scriu un review despre ea, neapărat. Și o să încep cu ea.

Pensula de la Ecotools am primit-o de la sorela, din Anglia, demult, cred că de mai bine de un an. Zău nu-mi amintesc dacă mai avea surate, dar când am simțit cât e de moale, i-am acordat sentința tacită de ”meah” și am pus-o la naftalină. Știam că Ecotools se vor a fi pensule de machiaj ”green”, prietenoase cu mediul înconjurător și cu animalele, de aceea nu i-am făcut vânt, iar de ceva vreme i-am dat o șansă și țin să vă spun că m-a surprins plăcut. Pentru că nimeresc mereu orice fard de obraz sau bronzant în tonuri mult prea închise pentru tenul meu mega-alb, și mereu pigmentul se ia prea tare pe pensulă , provocându-mi dificultăți la machiere, pensula asta este o ușurare. Ei bine, cu pensula aceasta îmi fac machiajul feței discret, pentru că este foarte moale și cu greu se ia exces de pigment pe ea! Așa că, indiferent ce blushes aveți, dacă vreți să controlați ușor cantitatea de pigment și să nu vă treziți cu ditamai bujorii pe care să nu mai știți cum să-i dregeți fără să vă ruinați tot machiajul de până atunci, vă recomand cu încredere pensula Ecotools de aplicare fard de obraz. Orice pensulă de blush am avut, tot nu reușeam să controlez cantitatea de pigment – scuturată, suflată etc. Aceasta însă e mișto. Enjoy.

ecotools (1) ecotools (3) ecotools (2) ecotools (5) pensula ecotools (3) pensula ecotools (1)

Moisturizing Face Mask cu royal jelly&honey de la Cosmetic Plant a sosit în casa mea azi toamnă, într-un pachet foarte frumușel și apetisant, cu un borcănel de miere cadou, foarte frumusel. Având măștile mele fițoase, l-am destinat celei de-a doua linii de bătaie și, desigur, am uitat de ea. Ei bine, azi am pus ochii pe ea și am și folosit-o. Hai să vedem cu ce se laudă ea:

Cu o formulă complexă, bogată în active cu proprietăți de purificare, hrănire, regenerare, hidratare și tonifiere, masca hidratantă pentru față cu miere și lăptișor de matcă are nevoie doar de 5 minute pentru a produce efecte vizibile asupra pielii. Datorită conținutului în zaharuri care absorb și rețin apa, α-hidroxiacizi, vitamine și antioxidanți, mierea este folosită ca umectant natural cu acțiune hidratantă, antiinflamatoare și de protecție împotriva radicalilor liberi, în timp ce Lăptișorul de matcă, vitaminele A, F, B5 și untul de cacao au proprietăți emoliente, protectoare și de tonifiere a pielii.

Mod de utilizare: Masca se aplică pe pielea curată a feței, gâtului și decolteului într-un strat uniform și suficient de gros, evitând conturul ochilor. Se lasă să acționeze 5 minute, după care se clătește cu apă din abundență.

masca cosmetic plant (1) masca cosmetic plant (2) masca cosmetic plant (3)

Ce zic eu: A trecut ceva timp de când n-am fost la cosmetică, și, până ajung să-mi dreg fața, am zis că poate mă ajută măcar la nivel de hidratare. Masca este destinată tenului normal/uscat, este extrem de onctuoasă, miroase bine, intră relativ repede în piele, dar nu se absoarbe complet. După 5 minute, reuniformizez și mai las câteva minute. Am observat că pielea are un nivel de saturație și, la un moment dat, nu mai absoarbe din produs. Am aplicat produs atât pe față, cât și pe gât, iar după mai mult de 5 minute am clătit cu apă călduță abundesc și am tamponat cu prosopul, a lăsat pielea catifelată și hidratată – un efect mulțumitor, pentru cei aproape 11 lei pe care îi face. Oricum, cantitatea este mititică, dacă dorești să aplici și pe gât și pe decolteu, conform recomandării producătorului, o termini în câteva utilizări.

Ser cu efect No-Frizz Smart Volume, de la Gerovital Tratament Expert este dedicat firului delicat, fără volum, care tinde să se electrizeze ușor. Modul său de acțiune este următorul:

Pulverizat pe părul umed sau uscat, proaspăt spălat cu Șamponul pentru volum, serul formează o peliculă delicată de protecție în jurul acestuia, ce previne încărcarea electrostatică. Astfel te ajută să păstrezi buclele naturale, dar frumos definite, fără firicele care o iau razna, iar volumul rămâne la nivelul pe care ti-l dorești.


gerovital no frizzno frizz gerovital (2) no frizz gerovital (3)

Ce zic eu: nu am părul subțire (dimpotrivă, e gros și cu ținută), dar și părul decolorat se poate electriza uneori. Deși n-am avut niciodată probleme majore cu electrizarea, acest spray este util pentru că aranjează și firele mele rebele, acționând totodată ca un balsam leave-in. Mi-ar plăcea ca pulverizarea să fie mai dispersată și mai fină, dar pentru că părul meu e foarte uscat, nu simt că l-ar încărca. Are un parfum discret și plăcut, recomand să îl folosiți când nu folosiți mască de păr sau alt balsam fără clătire. Și, desigur, no Moroccanoil după 🙂 Totuși, pentru că protecția termică este mai importantă pentru părul meu, cred că voi reveni pentru a nu știu câta oară la Serul hidratant termoprotector Gerovital (nu mai țin minte de câte ori l-am recumpărat, de mai mult de 10x).

Cam aceste produse au fost de adus în lumină weekendul acesta, poate vă ajută în a vă decide ce e mai potrivit pentru voi.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)