Lifestyle

Dezvăluiri de vicecampioană mondială

Sunt două săptămâni de când Flo a cucerit titlul de vicecampioană mondială la categoria Figure, la Mr și Miss Universe, organizat la Hamburg (28 noiembrie 2015). Flo a renunțat la viața de balerină în 2013 (vezi aici) și tot de atunci a luat medalii de aur pe bandă rulantă în România, până când n-a mai avut concurență la nivel național. Am lăsat-o să-și revină după eveniment, deși și la 2-3 zile mi-a zis că încă nu realizează ce a câștigat. Mie mi-a venit să cred, că știu câtă ambiție și dedicare a avut în ultimii ani să ajungă la forma care se cere în sportul acesta. Aici este vorba de o altă estetică, pe care noi, ceilalți, care mergem la sală pentru mișcare, sănătate și plăcere, nu prea putem să o înțelegem. Este vorba de estetica dată de o simetrie și o definire care trebuie muncite enorm și susținute cu alimentație și suplimente speciale, mai ales că o femeie are o limită în a dezvolta masă musculară. Deci oricât ați trage la sală, mâncând normal, n-aveți cum să ajungeți așa, no worries.

Ca o paranteză, comentase cineva la un moment dat despre mine pe un blog că, deși mă vede mult la sală, nu arăt ca și cum aș face sport. Pentru că există mentalitatea stupidă că, dacă mergi zilnic la sală și faci fitness automat pui masă musculară. Complet greșit. Poți să mergi și să depui mult efort, dar fără un program drastic, mai ales la o femeie, este imposibil de atins o formă similară celei lui Flo. Nu vă mai feriți de fitness și nici de greutăți, că tot ce faceți e să vă tonifiați puțin musculatura, nimic mai mult.

Perioada competițională a Florinei Colceriu-Iancu a început anul acesta în data de 2 mai, cu campionatul Balcanic. Între timp, Flo a mai antrenat o tânără care a luat și ea medalie. Deja nu mai vorbim doar de performanțe personale, ci și cu ceilalți, ca antrenor personal.

florina iancu

Regim de campioană
florina iancu2Pentru o jumătate de oră de glorie și satisfacția consecutivă acesteia, Flo a făcut multe sacrificii. ”Ceea ce fac, fac din pasiune, nu mă obligă nimeni” spune Florina. ”Drumul spre succes este lung, dar merită parcurs fiecare pas, cu încredere și răbdare, pentru că acolo unde este muncă, mereu va fi și răsplată.” spune, cu convingere, Flo. Deși drumul către succes al fiecăruia este diferit, munca și perseverența sunt numitorul comun, indiferent de dificultăți. Regimul de campioană națională și vicecampioană mondială nu este pavat cu puf și nici n-are orar de prințesă. După sau între orele de muncă, Florina s-a antrenat la sală 6 zile din 7, și își pregătea mîncarea pe a doua zi de seara, ca să poate să se descurce cu programul ei încărcat. ”Anul acesta am ținut 10 luni de dietă hiperproteică, suplimentare specifică acestui sport și 6 antrenamente pe săptămână.” dezvăluie ea. ”Îmi pregatesc de seara mâncarea pentru a doua zi, pentru că următoarea zi nu am timp, mănânc printre programări.” Regimul este unul draconic, care din punctul de vedere al unui specialist în nutriție iese din sfera alimentației sănătoase și poate pune în pericol sănătatea.

Totuși, ce poate face un specialist pentru aceste tipuri de sport este să mai atenueze din impactul negativ al dietei, oferit o minimă varietate în perioadele precompetiționale, un regim echilibrat în perioadele de refacere și alte măsuri care să îmbunătățească din punct de vedere al sănătății acest stil care, în România, se face mai mult după ureche, prin sălile de fitness.

Momentul de glorie
”În momentul în care sunt pe scenă, după ce s-au încheiat comparațiile și aștepți rezultatul, te inundă un coktail de sentimente și emoții.” mărturisește Flo. ”Și în momente ca acestea îți dai seama cât e de frumos să trăieși plenar fiecare clipă… și nu, nu e vorba despre… glorie, sau succes ci despre rezultatul unei munci asidue și despre voință , dedicare, pasiune… Despre consecvență și autoeducare, despre dorința de a-ți depăși limitele.” mai adaugă ea.

Flo știe, mie îmi plăcea mai mult forma de balerină, de femeie normală, însă alegerile personale contează și ceea ce îi face fericiți pe oameni, pentru că toate lucrurile au riscuri și beneficii, așa că eu îi urez o perioadă de refacere și odihnă care să îi cadă foarte bine, vreau să încercăm să minimalizăm riscurile și să poată să facă ce îi place în continuare. 
floflorina iancu

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)