Featured Lifestyle

Cum să fii mai fericit(ă)

happiness

Foto: Francisc

E o zi ploioasă de vară și mai e și luni. Se anunță timp urât, dar ce contează, atât timp cât e soare-n suflete? Pentru că despre asta vreau să vă vorbesc eu, despre soarele interior. Acesta n-are nevoie de alte surse de lumină, pentru că vine din liniște, dragoste și acceptare, ce emană fericire.

Un om fericit e luminos, bun, îmi amintesc că v-am mai scris asta — într-un om care se simte bine cu sine nu încape răutate. Un om e înțepăcios cu alții când nu îi este bine. Oamenii răi trăiesc o continuă stare de nefericire și neîmplinire, pe care se străduiesc s-o proiecteze asupra celorlalți (”să moară și capra vecinului”). Unii nu sunt bine toată viața, alții au perioade mai lungi sau mai scurte, ca noi toți.

Toți căutăm liniștea interioară și fericirea. Uneori o găsim în ceva nou cumpărat, în realizări, în alte persoane, însă ce-am învățat până la 30 de ani este că fericirea adevărată ne-o putem crea doar noi. Era un proverb – Dacă vrei să fii fericit, fii. Adesea aruncăm vina în jur pentru nefericirea noastră, pentru că este mult mai ușor. Pentru că pentru a ajunge la acea stare de echilibru interior este o luptă continuă cu tine, poate cea mai grea luptă, pentru că faci parte din ambele tabere. Ce pot să-ți garantez, dacă ai curajul să te strunești, e că vei fi mult mai fericit(ă). Regulile sunt simple:

1. Bucură-te de ceea ce ești și ce ai. Te-ai gândit că, nu departe de tine, cineva e obligat să fie fericit cu mai puțin?

2. Odată rezolvat punctul 1, fii fericit acolo unde ești. În momentul în care n-o să-ți mai dorești să fii mereu în altă parte decât acolo unde ești, vei fi cu mult mai fericit(ă).

3. Nu te mai agita pentru lucrurile care nu țin de tine. Dacă n-ai controlul asupra lor, detașează-te, o să fii mai fericit(ă). Toate se-ntâmplă cu un scop.

4. Concetrează-te pe interiorul tău, nu mai căuta în jur. Un interior frumos, bine pus la punct, radiază și atrage ca un magnet. Toate lucrurile din Univers merg pe atracție-respingere. Și atrage exact ce ai nevoie în viața ta — și nu ce ai crezut tu, până acum, că ai nevoie. De cele mai multe ori credem că știm, dar Universul ne arată că habar nu aveam. Lasă-l să-și facă treaba, el te integrează și știe mai bine ce ai nevoie.

5. Autodepășește-te. Știți motto-ul meu de anul acesta: Nu te mulțumi să fii doar un simplu om pe pământ, pentru că poți fii memorabil! Aceasta nu se contrazice deloc cu punctul 1, pentru că e vorba de acceptare și îmbunătățire a ceea ce ai. Dacă nu știi ce ești, nu poți face upgrade.

Sincer să vă gândiți, cine nu vrea să aibă lângă el pe cineva memorabil? 😀 Oamenii frumoși atrag alți oameni frumoși, nu mai pot atrage orice, soarele și căldura interioară atrag alte inimi calde, luminoase și echilibrate.

Semnat,

o femeie foarte fericită 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)