Featured Lifestyle

Despre vergeturi, celulită și alte lucruri muierești

remedii-vergeturi

Mă bâzâie de mult să scriu postarea asta, dar am tot amânat-o din tot felul de motive. Noi, femeile, suntem extrem de preocupate de felul în care arătăm, și asta este foarte bine, o femeie trebuie să fie mereu îngrijită.

Există însă niște lucruri care obsedează femeile, în așa fel încât unele exemplare pot fi chiar iritante cu astfel de obsesii. Aș enumera câteva dintre ele:

Burtica/aripioare: de la grăsune adevărate, la grase închipuite, disper când le văd cum se prind de milimetrul de piele, încrețindu-și fruntea cu durere, că ”uite ce am aici”. Femeie, e foarte bine să vrei să ai burta plată, dar pentru unele formate corporale (cele inguste în șolduri sau formatul tip măr) este foarte dificil să obțină zero burtică. E minunat că vrei să lucrezi fundul și coapsele, dar unele femei au osatura lată, e specificul femeilor, învață să fii mulțumită de tine și de ceea ce ai, să îți iubești corpul!

Celulită: TOATE avem, într-o măsură sau alta. Este ceva NORMAL. Atunci, de ce ne agităm ca un pepsi ca și cum ar fi un monstruleț anormal, care trebuie să dispară? Și eu sunt mare fan masaje, folosesc la masaj creme anticelulită, este bine să ai grijă ca acest aspect să fie cât mai diminuat posibil, dar nu exagerați cu asta. Cred ca persoanele exagerat de critice privind acest aspect – ”vai, te lauzi că faci atâta masaj și sală și tot ai celulită!” (subliniere proprie, auzită pe la ceva gușteriță fără viață personală), duc o lipsă acută de ocupație.

Celulita este bifactorială: ține de ereditate (în acest caz, nu vei fi niciodată cu zero celulită) și ține de stilul de viață. Chiar și cu un stil de viață curat, alimentație, mișcare, masaj, de la o vreme tot se vede nițel –  E NORMAL! Eu, până la 23-24 de ani n-am știut ce e aia.

Vergeturi: acestea apar în câteva cazuri: pusee de creștere la copii, îngrășare bruscă, sarcină. Pentru că e normal să ne îngrijim și să le diminuăm cât putem de tare, vedeți că încerc să vă dau cele mai bune soluții (vezi și Cicatrix), însă nu mi se pare sănătos pentru minte și suflet să ai deja un corp frumos, lucrat, armonios, gata revenit după naștere, de exemplu, și să îți afecteze viața cele câteva firicele de vergeturi albe. E NORMAL să le faci, e foarte bine că vrei să le îndepărtezi, fie și cu laser, dar nu exagera cu asta!

Altă chestie (am văzut comentariul acesta la niște idioate): vai.. ai riduri. NORMAL ca ai riduri fine, de expresie, la 30 de ani + ten cu tendință de uscare (tenul gras n-are nici la 50 de ani riduri) + nu îți sunt paralizați mușchii feței cu botox. Folosiți cele mai bune creme și seruri, și ridurile de expresie se șterg de seara pe dimineața, și mai ales după un somn bun și/sau o dietă bogată în antioxidanți. Unele persoane au o mobilitate a mușchilor feței foarte pronunțată (me included), e fiziologic să se formeze. Botoxul e o soluție ok, după 40 de ani sau în funcție de recomandarea medicului estetician. Nu vă temeți, n-o să vi-l recomande înainte de vreme, doar ca să va ia banii. Astea-s mituri.

Suntem pe un blog de frumusețe, unde încerc să ating cam toate aspectele care ne interesează pe noi, femeile, de la petele de pigmentare, la celulită (subiect neinteresant pentru mine, dar mă gândesc că pentru unele din voi e de interes) și stil de viață, dar să te uiți cu lupa la o femeie și, în loc să îi admiri părțile bune, îi vânezi toate defectele, nu te supăra, arată că e ceva anormal cu tine, nu cu persoana despre care vorbești. Toate lucrurile sunt bune într-o măsură, cu simțul realității. Îngrijiți-vă, dar iubiți-vă corpul, nu-l urâți. Știți că este o vorbă: mai bine nu vorbi despre o persoană deloc, dacă n-ai cel puțin trei lucruri pozitive de spus despre ea.

Vezi Seriile anticelulita 1 si 2, mai recente! 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Foarte frumos ti-ai spus punctul de vedere. De acord cu tine!

  • Asa da..doar ca nu stiu cum se poate promova acest articol sa ajunga la toate pitzele (pitipoance adica;)) care comenteaza doar asa….oricum super super si realist spus tot

  • Imi place cum ai punctat aceste aspecte. De la preocupare la obsesie e destul de fina linia, iar cei care stau pe margine si evalueaza, ar trebui sa-si faca in prealabil o evaluare proprie, in special la… bibilica 😉

  • Ioana, pai, nu? :)))