Featured Review

Terapia antivergeturi: Stratamark

Viața ca specialist colaborator la Clinica Artis3 este cât se poate de interesantă. Îmi amintesc că, prima oară când am fost acolo, eram cu ochișorii măriți de curiozitate să văd ce se întâmplă într-o clinică de chirurgie estetică.

La intrare străjuiesc niște vitrine cu creme de uz medical, pe care mult timp nu le-am băgat în seamă, crezând că-s doar pentru uz post chirurgical or something. Apoi am aflat că firmele de top cu care lucrează clinica au și linii de produse de îngrijire care se pot lua și acasă, și atunci antenele mi s-au lungit, cu interes. De la firma Stratpharma (Elveția), există trei creme, Stratamed, Strataderm și Stratamark.  Primele două sunt de uz chirurgical, însă Stratamark este destinat tratamentului profesionist al vergeturilor, atât în monoterapie, acasă, cât și la clinică, cu laserterapie.

stratamark_1

Stratamark este marketat ca fiind unicul produs farmaceutic cu eficiență clinică demonstrată pentru prevenirea și tratamentul vergeturilor. Broșurica de prezentare a produsului vine, ca niciuna alta, cu o bibliografie stufoasă (15 referințe bibliografice), care îmi conferă mare încredere în acest produs. Până acum, am avut în mână multe creme de prevenție a vergeturilor, dar nu și de tratament al acestora.

Utilizările Stratamark:

cea_mai_buna_crema_antivergeturi_1

Prevenția vergeturilor pe durata sarcinii. Utilizarea unguentului se începe din trimestrul doi de sarcină și se continuă 60-90 zile după naștere.

Prevenția vergeturilor pe durata puseului de creștere. Se utilizează la copii până la încetarea puseului de creștere sau până când pielea nu mai e în tensiune. Apoi se continuă încă 60-90 zile.

Tratamentul vergeturilor existente. Se utilizează 60-90 zile, până când se observă îmbunătățiri, pe vergeturile ”proaspete”. Vergeturile nou-formate sunt roșiatice, și se poate îmbunătăți aspectul doar prin folosirea cremei.

Stratamark se poate folosi și la vergeturile apărute la îngrășare bruscă. Dacă vergeturile au sub un an (sarcină, îngrășare bruscă, puseu de creștere la copii) se poate încerca o cură de 3 luni cu obținerea unei ameliorări a aspectului vergeturilor. spune dr Radu Onoe, medic primar chirurgie plastică.

Pentru vergeturile mature (albe) sau severe, este necesară combinarea cu alte tratamente, inclusiv terapie laser. Dacă vergeturile sunt mai vechi de un an, atunci se combină laser-terapia cu crema. Ședințele laser se fac la minim 2 saptamâni una de alta si sunt necesare minim 4. Aici un rol important il are pacientul care observa sau nu o îmbunățire a aspectului. Vede imbunătățirea facem mai mult, nu, renunța mai repede. Crema se folosește zilnic timp de 3 luni, recomandă dr Radu Onoe.

Care sunt pașii în laser-terapia vergeturilor? Tratamentul decurge astfel: cu 30-45 min înainte de începere se aplica pe zona ce urmează AFI tratată o cremă de anesteziere locală, superficiala, a tegumentului. Chiar înainte de a începe se aplică și o pungă cu gheață, atât în scop analgezic cât și antiinflamator. Senzația este de arsură, similară arsurii solare. Apare eritemul (roșeața), si o ușoară inflamație locală. punctează fără menajament dl dr Onoe. Senzația de disconfort ține 24-48 ore. Sunt contraindicate dusurile fierbinți in următoarele zile. 4 săptămâni postratament este contraindicată expunerea la raze UV (soare, solar). adaugă medicul chirurg.

Cum este crema: este ca un unguent ușor fluid, siliconic, albicios, cu textură plăcută. Deși 50 mg pare o cantitate prea puțină pentru tratament îndelungat, este suficientă pentru tratamentul timp de 2 luni de zile a unei femei însărcinate în ultimul trimestru de sarcină. Se întinde ușor, ceea ce îl face să ajungă atâta timp. Unguentul se aplică pe pielea perfect curată, o dată pe zi sau după fiecare spălare, pentru că trebuie să rămână în mod continuu în contact cu pielea 24h/zi. Aplicată în strat corect se usucă în 3-4 minute de la aplicare. Deși nu am vergeturi, este prima crema pe lista de nevoi, când va fi cazul 🙂 Pentru că este un brand de top, de uz medical.

Ingrediente Stratamark: Polidimetilsiloxani, Siloxani, Alchil Metil Silicon.

cea_mai_buna_crema_antivergeturi_2stratamark4

Pentru persoanele doresc să știe o treabă și să apeleze și la laser-terapie, tot a treia ședință este gratuită, la dr Radu Onoe. În funcție de zona afectată, costul procedurii este între 50 euro și 250 euro. De exemplu, burtică și ”laterale” ar costa 200 de euro. Costul cremei Stratamark este de 220 RON 50 mg, și poate fi achiziționată de la Artis3 aici.

Poze by Amalia Talihan.

stratamark_2

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)