Featured Lifestyle

Beauty-igiena diverselor

Poate părea un subiect.. ciudat, poate, însă este foarte important pentru ca noi să fim sănătoase. Și nu, nu merge cu stimularea imunității, că unii patogeni pot să fie ai dracului și să ne sfindeze imunitatea arogant.

pensule (1)

Mai țineți minte postarea despre curățarea pensulelor de machiaj? Fie că folosiți pensule, fie că folosiți aplicatoare cu bureței, acestea trebuie spălate și dezinfectate periodic, cu dezinfectante specifice sau adaptate acasă, atât doar să fie nontoxice pentru noi. Aș adăuga să faceți asta și cu pensulele pe care le folosiți rar sau aproape deloc, mai ales dacă le țineți la vedere. Praful se baga și în ele și pot determina alergii sau mici infecții locale.

husa personalizata

Telefonul! Nu știu voi, dar eu sunt mereu cu smartphone-ul în mână.  Peste tot. Și îl depozitez sub stricta mea supraveghere peste tot. La sală, pe aparate sau pe jos, în alte locații, pe mese, sau în cine știe ce locuri, probabil nu foarte igienice. Apoi ce faci? Ești cu degetele pe el, cu telefonul pe obraz șamd. De aceea, trebuie și el curățat periodic. Eu folosesc spirt – îi dau jos husa (pe cea personalizată Sigina de la anyshapes.com o chiar spăl cu săpun și periuța de unghii) și o pun la loc după ce e uscat totul.

manichiura nude sigina

Unghiile. Acum nu le mai am lungi, dar chiar și atunci când ai unghii construite trebuie să te speli riguros sub ele. Nu vrei să știi ce bacterii se pot aduna pe peretele interior al unghiei.

perie

Periile de păr. În afară de a-ți curăța peria de firele de păr moarte imediat după periere, ar fi bine să le degresezi din când în când. Se poate face asta ori spălându-le, ori cu dischete cu spirt. Nu e o idee tocmai bună să lași sebumul pe dinții periei cu lunile.

Ce mai dezinfectez? Tastatura. Și volanul și schimbătorul de viteze, ca să nu mai vorbesc de mânere, clanțe etc. Chiar și mânerul genților.

Astea sunt câteva idei care mi-au venit acum, despre instrumente care ar trebui curățate și nu se vorbește prea des. Pe restul – cred că le știe toată lumea foarte bine!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (2)

  • Bine punctate!!! mersi!

  • Ca mare dreptate ai!
    Telefonul ar trebui curatat zilnic, la cat de mult il utilizam si mai ales ca il punem pe unde apucam. Din pacate nu prea bagam de seama ca si el are nevoie de “demachiere zilnica”.