Featured Lifestyle

Life is a red carpet

a style (1)

Mi-a rămas această replică dintr-un superb abecedar de stil, primit în dar de ziua mea. Așa cred și eu, că trebuie să ne vedem viața ca pe un covor roșu, unde să strălucim zilnic, indiferent de activitățile de peste zi. Asta ne folosește mai cu seamă când ne apucă ”oh, iar e luni” sau ”vai, ce zi mă așteaptă la serviciu”, pentru că ne fixăm pe ce nu e, uitând să ne bucurăm de ce este. Pentru că, primul lucrul de care trebuie să ne bucurăm, este o nouă zi de viață. Fiecare zi este un cadou și noi o putem face mai frumoasă sau dimpotrivă. O zi de lucru e o zi de lucru, dar atitudinea noastră față de ea face diferența. Unul din citatele mele preferate este Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says “Oh Crap, She’s up!”. Sau be the kind of man that… aplicabil și la bărbați.

Wake up like a diva/king!

Mi se întâmplă să fiu morocănoasă dimineața,să fiu supărată pe alarma de la telefon că mi-a curmat somnul sau pe mine că am zăbovit iar până noaptea târziu. Dar odată ce privirea mea atinge oglinda din baie, zâmbesc, pentru că-mi amintesc că eu decid. Deși e doar covorașul moale din baie, roz prăfuit, chiar e ca pe red carpet, nu contează ca n-ai chef sau că ești morocănos sau că nu ai dormit de ajuns: când calci afară din casă, you have to shine. V-am tot povestit eu de efectul de rebound, primești ce dai. Nu e totuna dacă cei din jur te văd ciufut(ă) și nearanjat(ă), că nu ai avut chef sau ești un spectacol de stil pentru privirea lor. Aplic asta chiar și atunci când nu mi-e prea bine, nu ajută pe nimeni să vadă de la o poștă că nu ești ok.

Nu-ți bea cafeaua din orice ceașcă.

dejun (1)

Fă din fiecare zi, o zi deosebită. Indiferent că e luni, că e vineri 13 sau duminică, și plouă. Indiferent de job, chiar dacă lucrezi cu oameni sau nu, aranjează-te. Începe-ți ziua cu un duș aromat, cu gelul de duș preferat. Fă-ți demachierea de dimineață, spală-ți din nou dinții după cafea&dejun. Odată ce-ai alungat urmele de somn de pe corpul tău, intră, proaspătă, în hainele preferate, adecvate cerințelor jobului. Uneori du-te pe tocuri. Nu uita că un parfum bun îmbracă. Deci pulverizează discret cel mai frumos parfum pe care-l ai – nu-l ține în dulap, că expiră așteptând ”ocazii speciale”. Azi este o ocazie specială. Nu uita de machiajul discret de zi și de accesorii. Fie că lucrezi cu oameni sau te ascunzi în spatele unui monitor, fă-o pentru tine.

a accesorii (2) a accesorii (3) a accesorii (1) dejun (3)

E o zi de weekend și nu pleci nicăieri? N-ai niciun motiv să nu fii elegantă. Viața tot un covor roșu rămâne: un ten proaspăt, natural, părul prins drăguț, haine de casă confortabile în care să îți placă să te vezi când treci pe lângă oglindă. Sigur le va plăcea și celor din casă. Acum, că am cam completat garderoba cu piesele statement strigătoare la cer, lucrez la hăinițele de casă. Am un întreg arsenal de lenjerie de casă, foarte feminină, pentru sezonul cald, dar acum vânez piese pentru iarnă, care să corespundă stadardelor mele estetice: molcuțe și foarte călduțe, dar tot foarte feminine. Și caresă lase loc pe sub ele de danteluțe sau voal. Poți utiliza și pulovere lungi, de stradă, ca haine de casă, cu iegări. Capoate pufoase și jambiere peste genunchi. Îmi caut șoșonii de casă pufoși perfecți (am primit unii și i-am parașutat, că erau sintetici și nu suport plasticurile). Caută materiale naturale – bumbac, lână, angora, mohair.

Mie-mi place și să aranjez frumos dejunul, și atunci când mănânc singură. Să-ți faci singură viața mai frumoasă nu e dificil, în schimb te face să te simți ca o prințesă.

dejun (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (7)

 • Super super! mare dreptate ai, prea suntem morocanosi si uitam sa zambim. O simt in fiecare dimineata in metrou cand toti se inghesuie sa prinda primii bara..
  La hainele de casa mai am de lucrat si eu, le-am cam neglijat 🙂

 • Ira, nici in masina personala nu au fete prea happy unii. Nu conteaza asa mult unde si cu ce, conteaza cum ne raportam noi la viata…

 • Cat de frumos ai scris, iti dau dreptate in totalitate 🙂

  http://anamariaben.blogspot.ro

 • true that! La multi ani si aici! 30 & fabulous baby 😉

 • Ioana, multumesc fab mum 🙂

 • Ziceam de metrou, pentru ca acolo ii vad eu :))
  Dar asa e peste tot, uitam sa zambim.
  Uneori ma bucur sa citesc astfel de postari, ma mai trezesc putin si-mi dau seama ca uneori si eu sunt ca ei, dar fac tot posibilul sa schimb asta 🙂

 • Ce frumos ai scris si cata dreptate ai!Uneori trec pe langa diverse geamuri,oglinzi in timpul serviciului si imi vine mie sa rad cand imi vad fata,stau un pic gheboasa,cu buzele stranse si sprancenele incuntate….si tot pe subiectul asta, am un coleg nu foarte aratos dar e tot timpul calm, cu zambetul pe buze si foarte increzator,rezultatul,toate fetele il iubesc de numa-numa :)))
  Dap,o sa mai lucrez si eu la toate aspectele atinse de tine in articol,dar per total totul tine de atitudine!