Lifestyle

Gala UAD 2014, ediție aniversară

Anual, Gala UAD este un moment special atât pentru tinerii absolvenți ai Universității de Artă și Design din Cluj, cât și pentru noi, restul, care iubim moda (arta), Clujul și Transilvania. Ediția ce a avut loc pe 29 iunie, duminică seară, în ambianța feerică a Teatrului Național, a reprezentat ediția aniversară – 20 de ani de modă și design vestimentar la Cluj-Napoca, la care am avut onoarea să asist.

gala uad 2014 5

Au fost selectate 14 colecții de la nivel licență și 10 colecții nivel master pentru a fi prezentate în cadrul evenimentului. Mă fascinează felul în care știu să se exprime acești tineri talentați, și sper să continue să fie o mândrie pentru noi, atât în țară, cât și în afară. În orice domeniu ai activa, un eveniment ca acesta te impulsionează să dai tot ce ai mai bun, să țintești spre a fi no. 1, să avem tot mai multe lucruri de care să fim mândri! Piese vestimentare din saci menajeri, din plastic sau lână, pe un alb imaculat, pasteluri sau culori vii – am admirat colecțiile pentru artă, dar și pentru inspirație, iar pentru un profan ca mine desigur că cele mai fascinante colecții sunt cele cu modele purtabile. Crina Moldovan, Alina Puț, Sabina Pop sunt în top preferințele mele, pentru că mi-ar fi greu să aleg doar un designer.

gala uad 2014 2

La intrarea în teatru trona maiestuos o vitrină de sticlă cu niște parfumuri glam, pe care mi-am întins gâtul ca o gazelă să le inspectez. Mi-ar fi plăcut foooaaarte mult să le miros! Parfumurile sunt semnate de Octavian Coifan, singurul parfumeur român la Paris, despre care puteți citi pe FlashMe. N-o să citiți la mine nicio critică de modă, pentru că nu sunt în măsură să o fac – au fost acolo Ovidiu Buta, Alin Gălățescu, Ana Morodan și alții, mai în măsură să o facă. Dar e bine să știți că a fost prima ediție în care tinerii designeri au primit o evaluare și din partea bloggerilor de fashion clujeni, ceea ce strânge rândurile între noi, sporește încrederea și, știți voi – unde-s doi, puterea crește, deci o bună colaborare nu poate decât să ducă Clujul mai sus, tot mai sus, acolo unde îi e locul.

Evenimentul a fost prezentat de dna preparator Baso Stănescu, cea care a pregătit și pregătește generații întregi de designeri și, după rezultate, cred ca e un foarte bun mentor – tot respectul! Cred că gala UAD, ediția aniversară a avut o încărcatură emoțională deosebită pentru domnia ei și probabil nu ar fi fost rău să îl prezinte cineva antrenat cu asta și mai detașat (eg. fetele din tv, Anca Dinu, Anda Cordos, Raluca Anton cred că s-ar fi pliat foarte bine). Am văzut că au fost date mai multe premii, la sfârșit, printre care și premiul pentru cel mai bun model. Adică o domnișoară model blondă – foarte frumușică, de altfel – dar nu numai mie, ci și celor cu care am vorbit, ni s-a părut că mergea ca o lebădă, adică avea un joc al capului ciudat. Așa o fi trebuind să umble modelele…

Ținuta mea a fost oferită de către Vestige (pret a porter), a fost o onoare să port creațiile tinerilor designeri clujeni – accesoriu par Bereniké Hats, camasa – Alina Botea, fusta & gentuta LAURA FIREFLY. Mulțumesc Laura Firefly &Teodora Baciu 😀 Piesele pot fi găsite la Vestige, alături de alte creații.

gala uad 2014 4

Multumesc Francis Sandor Photography, mai multe poze găsiți aici.

gala uad 2014 1 gala uad 2014 3 gala uad 2014

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)