Lifestyle Nutritie&Sanatate

Food Waste Combat

food waste combatÎn timp ce majoritatea dintre noi nu știm cum să mai tăiem din calorii, mâncăm o caserolă de înghețată sau un burger și apoi o ardem la sală vinovați, în timp ce trăim într-o societate de regi și regine din punct de vedere alimentar, în alte zone se moare de foame literalmente.

Știți vorba aceea, și în lagăre erau probabil bolnavi cu tiroida, aveau metabolism lent etc etc, dar nu era nici unul supraponderal sau obez. Supraalimentarea este păguboasă atât din punctul de vedere al sănătății, cât și al portofelului. Unde nu mai punem risipa care se face, aruncând mâncarea stricată, că, deh, nu știm să ne estimăm consumul real. Am început așa, ca să vorbim de realitatea noastră, de pe pământul de sub picioarele noastre, și nu de faptul că în SUA se aruncă zilnic atâta mâncare încât s-ar putea hrăni cu ea o bună parte (dacă nu chiar tot) continentul african.

Vă invit să vedeți pe ce loc se află România la risipa alimentară, apoi intrați pe link-urile de mai jos și interesați-vă cum puteți susține campania

Un grup de tineri clujeni și entuziaști (vezi facebook AICI), cărora le pasă, au realizat o campanie pe care o susțin de ceva vreme prin bannerul din dreapta de pe blogul meu, iar mâine, 12 iunie, ne invită la o dezbatere publică pentru a căuta soluții eficiente pentru combaterea risipei de alimente – detalii, adresă, oră AICI. V-ați întrebat ce fac afacerile de tip restaurant cu mâncarea rămasă? Unde se duce? Ce fac cu ea? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care le-am putea dezbate maine, 12 iunie 2014 ora 18.00!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)