Featured Nutritie&Sanatate

Desert crud cu prune

prajitura cruda (12)A trecut ceva timp de când n-am mai preparat deserturi crude, așa că zilele trecute am avut chef de experimente. De data aceasta combinația îmi aparține (Andreea ar fi mândră de mine, de altfel am zis că îi fac să testeze 😀 ), pentru că am folosit niște ”reziduuri” cu care nu știam ce să fac și voiam să le arunc.
Având fulgi mari de cocos, mi-am făcut lapte din ei, și am rămas cu un reziduu la fel de mărunt ca și fulgii aceia mărunți de cocos, pe care îi găsiți în magazine. Mi s-a părut că ar trebui, totuși, folosit acest reziduu și m-am gândit să îl pun într-o formă mai apetisantă. Așa că am făcut la blender-ul de la robot făină de migdale (se pot pune și nuci  sau alune, ce aveți) și, pentru că era deja ud cocosul, nu am avut nevoie decât de foarte puțină miere (o lingură) pentru a lega compoziția. Am adăugat un vârf de cuțit de socrțișoară (la două ceșcuțe), pentru o aromă mai deosebită.

prajitura cruda (10)prajitura cruda (1) prajitura cruda (2) prajitura cruda (9)

Am luat apoi această compoziție și am bătătorit-o cu un mai de lemn în cănițe, ca să fie compact. I-am făcut și un soi de cremă. Mai aveam și niște prune care aproape se stafideau, așa că le-am dat la blenderul simplu și am făcut un soi de cremă din ele. Dacă nu mai aveți prune, puteți face asta și cu mere – având scorțișoara în ”blat” cred că va semăna cu tarta cu mere. Cum nu sunt prea bucătăreasă, nu știu ce gramaje am folosit, dar orientați-vă după ceșcuțele de servire și puneți după ochi. Nu faceți mult odată, pentru că e sățios pe moment și caloric (pentru cei vegetarieni sau care mănâncă crud sau 70-80% crud nu e mare problemă). Îl puteți servi ca gustare. Să știți că e tare bun la gust 🙂

prajitura cruda (5) prajitura cruda (6) prajitura cruda (8) prajitura cruda (11)

În altă ordine de idei, mi-am făcut mea culpa pentru că, într-o duminică, v-am făcut poftă pe facebook cu macarons și cupcake Madame Lucie. Vreau să vă spun că nu mi-au făcut bine deloc, arată bine, dar să-mi încep ziua cu produse zaharoase rafinate n-a fost o idee bună. Odată ce te înveți să mănânci sănătos și să-ți iei dulcele din dulciuri normale pentru organism, cum e prăjiturica de mai sus, sau cheesecake crud, sau alte deserturi cu adaos de zahăr controlat de tine, nu îți mai plac prăjiturile de magazin. Însă da, de arătat arată foarte bine. Mie însă, ca dejun, mi-au făcut foame în loc să mă sature și evident că am mâncat dejunul meu normal, dar aportul caloric a fost muuuuult mai mare din cauza lor. Dulciurile Madame Lucie sunt cotate foarte bine, sunt foarte bine făcute, au coloranți naturali și sunt atenți cum le realizează, dar sunt prea dulci și rămân la ideea că e ok să mănânci așa ceva de la rar la foaaaaarte rar, mai bine-ți faci tu acasă.

cupcake macaron madame lucie (1)cupcake macaron madame lucie (2)

 

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • Trimite-mi si mie o portie ! ! ! :-))