Featured Nutritie&Sanatate

Prăjitură crudă în 10 min

prajitura rawȘtiți că sunt fan raw vegan atunci când asta înseamnă 80-90% din dietă. Iar după dulciurile crude mă dau în vânt deosebit. Doar că o persoană raw vegan poate să mănânce așa prăji calorice fără probleme, în timp ce cei cu un regim ”normal” ar trebui să aibă grijă – sunt pe bază de semințe și oleaginoase, combinate cu glucide din fructe uscate sau proaspete, adică o bombă calorică. Dar, cum ziceam, dacă mâncați aproape doar crudități și nu consumați alimente și dulciuri procesate, un mic răsfăț e excelent.

Am mai scris despre o prăji crudă aici, un cheesecake. Acum vă dau ceva relativ simplu, de făcut în 10 minute, plus rețeta unei prăji ce-am păpat-o la Andreea. În prima poză aveți așa: un pumn de migdale măcinat (mașină de măcinat cafea sau blender cu cuțite, care face din orice oleaginoase făină) cu jumătate de linguriță de cacao (normală) și o lingură de miere. Amestecați până vedeți cocoloși care nu se țin unii de alții. Nu mai adăugați miere. Puneți compoziția într-o forma și îndesați-o în ea (eu am îndesat-o în jumătate de pahar de plastic de unică folosință 🙂 ). Dacă o dați la frigider, uleiurile din migdale se solidifică un pic și prăjitura va fi mai puțin casantă. Acest ”aluat” e de fapt un aluat de blat, poți face o cremă din ciocolată crudă (avocado cu cacao și cu miere date la blender) sau creme din fructe. E super simplu și buuuuuun! E și mai bun dacă îl lăsați să stea de pe o zi pe alta la frigi. Iar rețetuca prăjiturii pe care am mâncat-o la Andreea N e următoarea:

prajitura cruda andreea nitescu

Blatul: aprox 100g nuci macinate, 2 pumni fulgi de migdale, 50g seminte de floarea soarelui macinate, 1/2 lgt carob, miere. Se amesteca. Crema: o caisa, 50-70g nuca de cocos razuita, 2 lgt unt de cacao topit, miere, date la blender. Recomand o scurta congelare inainte de savurare 😉 Hint de la Andreea: blatul din nucă merge mai bine cu pudră de roșcove în loc de cacao. La migdale mie mi se pare musai să pui cacao și nu roșcove, că amăreala din cacao mai taie din dulceața migdalelor și a mierii.

outfit (23) outfit (24)

Zilele trecute am folosit pentru prima oară moara mamei și am dat o pungă de grâu ecologic prin ea. Mi-am făcut o făină integrală din care am copt niște brânzoaice micuțe și super gustoase (dar asta nu e crud, așa că vă arăt doar făina). Intentionez să îmi fac făinuri din cam orice, să le amestec și să le servesc așa, la micul dejun, cu ceva iaurt, văd eu… Nah, poftă bună, astea-s prăji cu toate vitaminele și uleiurile la ele acasă, nealterate, beauty food! 😉

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • Arata bine si este si gustos si sanatos.Adica tot ce avem nevoie!Multumim!

  • Ce gust are chestia asta? este sanatoasa de acord dar la gust cum este?