Featured Shopping

Shopping pentru binele societății la fabrica Someșu

somesu (1)Nu glumesc, acest tip de shopping este cel care face mai mult de un singur bine. E un bine care vizează întreaga comunitate, pentru că, făcând cumpărături de la companiile locale, contribui la susținerea economiei locale/regionale/naționale. Am susținut asta mult timp, cât am lucrat pe Shopping la citynews. Cred că deja era obsedant îndemnul meu ”cumpărați produse românești”; ”cumpărați de la magazinul de la colțul blocului, nu doar din hipermarket”; ”Clujana”, ”Farmec”, ”Cosmetic Plant”, ”Jolidon”, ”Someșul” etc. Doamne, cred că și noaptea visam. Pic cu pic, cumpărând de la companiile noastre, contribuim și noi puțin la lanțul ăsta imens numit economie națională. Ai și tu fabrici sau firme faine în orașul tău sau în regiunea în care locuiești? Nu uita să le dai câte o raită, periodic. Sunt și producători mici? Minunat! Aș vrea să știu și eu, dacă trec vreodată prin regiune, să intru și eu pe acolo!

somesu (3) somesu (2)Acum vorbind strict de țoale și feșăn, azi am dat o fuguță cu mama la magazinul fabricii Il Modo (Someșul) în capătul lumii, să-și achizițoneze niște bluzițe drăguțe. Hainele realizate  pentru import care se întorc acolo sunt noi, nouțe, e ca un fel de outlet. Sau magazinul fabricii, să nu ne complicăm. Ne-am făcut cu câteva piese de toată frumusețea – ea, mama, cu niște bluze potrivite pentru o doamna doctor de vârsta ei, eu, cu 3 piese ciubuc, fiindcă am fost șofer bun ;))

Fiind deja posesoarea unei fuste din tricot de la ei, am fost încântată să mai găsesc una drăguță, pe albastru închis. Și încă două piese icy mint ambele, doar că verdele-gheață diferă puțin de la bluziță la maiouaș. Ale mele au fost în coșul de reduceri, adică fusta 8 lei, bluza 6 lei, maioul însă 14 lei. Să tot faci shopping acolo, huh? Sunt și prețuri mai mari, însă media e undeva pe la 35 lei. Au și bluze de bărbați. Fabrica Someșul e pe Bd Muncii în Cluj, după clădirea Pierra, pe dreapta, și au program până la 4 doar, dacă vă intere.

P.S. Dacă vă place vreo bluzică al cărui nasture tocmai cade când o probați, nu vă faceți probleme, doamna de acolo o duce imediat sus, la producție și se coase năsturelul în 5 minute!!!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (8)

 • Tipul asta de shopping cu care sunt de acord de altfel, nu intra in contradictie cu achizitia dusului de 200 si ceva de lei? Cred ca ar trebui sa cumperi cateva zeci de maieute pentru a-l compenseza.
  Intai citisem despre dus.
  Socul a venit cand am citit articolul asta din care citez “…Cred că deja era obsedant îndemnul meu ”cumpărați produse românești”; ”cumpărați de la magazinul de la colțul blocului, nu doar din hipermarket”; ”Clujana”, ”Farmec”, ”Cosmetic Plant”, ”Jolidon”, ”Someșul” etc. Doamne, cred că și noaptea visam….”
  Cata flexibilitate in gandire … sunt invidios.

 • Ar fi misto sa implementeze varianta de site si cda online :), acum multi multi ani, un magazin de prin orasul meu aducea marfa de aici, erau mai scumpe pe atunci ptr un salariu normal dar ploverele de atunci, mama mea inca le are .

 • site este, google-ul a gasit http://www.somesul.ro

 • profanator, m-am gandit initial ca, la comentariul pe care l-ai lasat, nu gandesti prea multe insa hai sa iti explic totusi ceva: din pacate, piata nationala/locala nu prea poate acoperi toate sectoarele. Este de dorit sa cumparam cat mai mult de la ai nostri, pe cat posibil, si restul de unde gasim. Fa-mi un favor, nu abuza de timpul meu, sunt obosita si n-am rabdare

 • Carmen, da, pretul din magazinele normale sunt destul de mari, din cate stiu eu sunt facute multe din ele pentru export si mai putine pentru noi. Am impresia ca sunt preluati de italieni…dar n-as vrea sa vb prostii

 • cred ca ar trebui sa stiu…dar totusi: unde e magaziunul, cumva pe B-ul Muncii? chiar trebe sa ma innoiesc cu cateva bluze si magazinele din Mall-uri sunt o pierdere de timp si bani.

 • am scris acolo, inspre capatul muncii, dupa cladirea Piera

 • Nu stiu de ce, dar this post makes me sad.
  Poate pentru ca imi dau seama ca oamenii fac prea putin chestia asta si e pacat.
  Exista chestii foarte dragute si pe la noi, fara sa aiba pe ele Zara si alte etichete.
  Oricum, super initiativa!