Cele două demachiante bifazice pe care vi le-am prezentat s-au terminat și, cum mecanismul de reproducere a produsului mi s-a părut oarecum ușor am încercat să fac și eu acasă, cu ce ingrediente am avut: ceai de gălbenele și ulei de migdale&ulei de trandafiri, părți egale de ceai și ulei. Gălbenelele au argint coloidal, care e un antiseptic foarte eficient, pe lângă că e calmant. Uleiul de migdale este fluid și adesea folosit pentru demachiere, chiar și singur. Uleiul de petale de trandafir îl foloseam eu și ca demachiant, dar și pe post de contur de ochi.Demachiantul meu bifazic a fost ușor de realizat, dacă îl agit bine, cele două părți se amestecă și lichidul uleios vine pe dischetă. Curăță rimelul și fardul aproape la fel de eficient ca variantele din comerț prezentate, doar că e natural și nu am pus niciun conservant, așa că cred că va trebui ori să adaug niște vitamina E, ori să îl folosesc rapid… Încercați și voi, chiar și cu uleiul de măsline!
O descriere a uleiului de trandafiri bio și a uleiului de migdale găsiți la Azaria, de unde l-am achiziționat și eu.
Uleiul de trandafiri bio: ”Este un ulei cu un miros foarte placut si suav fiind indicat pentru toate tipurile de ten si are capacitatea de echilibrare a pH-ului si a functiilor vitale ale pielii, imbunatatirea circulatiei sangelui, actiunea puternica de hidratare a tesutului, activarea proceselor metabolice la nivel celular, precum si combaterea eficienta a radicalilor liberi au facut ca trandafirii sa-si gaseasca o larga utilizare si in realizarea diferitelor preparate de ingrijire a pielii, inclusiv a sapunurilor si multor creme si lotiuni.
”Uleiul de trandafiri reda pielii luminozitate, umiditate si culoare, hranind-o, hidratand-o si calmand-o, regenerand-o in profunzime. Acestor calitati li se adauga actiunea puternic antialergica si emolienta, de netezire si intinerire a obrazului, dar si actiunea eficienta impotriva acneei, a dermatitei cronice, a ridurilor, pistruilor sau a matretii. Nu mai putin important este caracterul antiinflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic si dezinfectant care il fac extrem de util in cazul celor mai diverse tipuri de iritatii, micoze, arsuri, zgarieturi sau raniri. Actiunea sa fina si delicata permite utilizarea chiar si pe tenul cel mai sensibil, precum si in cazul copiilor si al nou-nascutilor. Rezultate excelente se obtin in cazul pielii sensibile, uscate, imbatranite sau cu vene fisurate. Se spune ca uleiul de trandafiri este recomandat si in cazul depresiei. Lucru important pentru ca starea de spirit si metabolismul celular sunt mult mai strans legate decat suntem inclinati a crede la prima vedere. Trandafirul reprezinta o sursa excelenta de vitamina C (un puternic antioxidant) si vitamina E deci protejeaza pielea de actiunea nociva a radicalilor liberi.”
Update: faceți cantități mici, pe care să le folosiți în decurs de câteva zile pentru a nu râncezi vreun ingredient. Neavând conservanți, trebuie realizate și folosite demachiantele de acest gen. Sau puneți conservanți naturali.
Uleiul de migdale: ”Un ulei extrem de versatil care poate sa fie folosit cu incredere de toata familia atat extern cat si intern. Ideal pentru masajul tenului si a corpului deoarece nu este foarte penetrant si pentru ca are o calitatea unica de a fi un purtator un amplificator a principiilor active din alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale, a extractelor de plante si nu numai. Se poate folosi pentru masajul bebelusilor si copiilor. Pentru nou nascutii care au cruste pe caput se poate pune o cantiate mica pe par si scalp facandu-se un masaj usor pantru a dizolva aceste cruste. Se lasa sa actioneze o o ora apoi se spala cu un sapun natural special pentru cei micuti.”
Daca aveti cearcane acest ulei aplicat in fiecare seara in jurul ochilor va ajuta sa scapati de ele.
Continutul sau ridicat de acizi linoleici si oleici il fac sa fie extrem de valoros in ingrijirea pielii. Atunci cand este continut in formulele cremelor de ingrijire a pielii, uleiul de migdale dulci va avea urmatoarele efecte principale: imbunatatirea circulatiei limfei gratie masajului usor necesar pentru a fi absorbit de piele, redarea stralucirii pielii, emolierea intensa si profunda a pielii, scaderea iritatiilor si inflamatiilor prezente pe piele, incetinirea procesului de imbatranire a tegumentului, netezirea ridurilor cu rezultate excelente in cazul pielii crapate si uscate.”
Comments (3)
cred ca voi incerca si eu sa vad ce iese…multumesc pt. idee, merita incercat..
Foarte interesant!
Cred ca am sa incerc si eu reteta!