Featured Lifestyle

(Video) Prima experiență la criosaună! Haideți și voi!

Ce este crioterapia prin criosaună? E o procedură cu multiple beneficii, la aproximativ -170 grade celsius. Inițial a fost creată pentru recuperarea musculară a sportivilor, pentru relaxare, de aceea veți vedea scris și ”criosport”. Este însă o variantă excelentă pentru îngrijirea corporală a fiecăruia, având un rol important în pierderea centimetrilor în plus, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În Transilvania, a fost adusă prima oară de salon Heavenue, din Cluj-Napoca, fiind pusă în funcțiune prin august 2011. Actualmente, mai există criosaună în Arad, din câte am înțeles, dar și la București, Iași și Piatra Neamț. Cum funcționează criosauna? Ești introdus într-o capsulă unde se pulverizează azot aburi care duc temperatura la peste -170 grade celsius. Totuși, fiind un jet uscat, nu simți că îngheți, deși simți răcoare. La intrarea în capsulă ești ”echipat” cu șosete de unică folosință și cu niște botoșei groși, astfel încât laba piciorului nu se răcește (mie mi-au rămas calde). Răcirea corpului e superficială, nu se ajunge la organele interne, dar e suficient cât să activeze circulația periferică, irigând țesuturile. Fiind supus la temperaturi atât de joase, corpul începe să ardă calorii masiv pentru producerea de energie, arderi care continuă și după ce ieși din saună. În timpul saunei se pare că pierzi cam 150 kcal – 1000 kcal până la următoarea ședință. Ședințele au loc zilnic, timpul de expunere crescând treptat de la 90 secunde până la maxim 3 minute. La prima ședință am stat în capsulă (stat e impropriu spus, m-am fâțâit, să dispersez aburul rece, să mă cuprindă peste tot; de asemenea nu simți frigul dacă te tot miști pe acolo – vezi video) 90 de secunde, adică 1.30 minute, deși eu credeam că voi sta vreo 40 de secunde la început. Ce bine că n-am știut dinainte, deoarece am avut mari emoții și preconcepții!
Înainte de intrare, în afară de lenjeria intimă în care rămâi, ești ”echipat” cu șosete de unică folosință și niște botoșei groși, astfel încât laba piciorului, până la glezne, îți rămâne caldă, nu se răcește. A fost o experiență interesantă, un duș de ”aer” uscat și rece, pe care n-am cum să-l descriu, trebuie să încercați și voi! Între efectele imediate după criosaună, am observat o piele super-uber fină și, la vreo 2 ore după, o relaxare a mușchilor feței în special, pe care n-am simțit-o niciodată. Mai ales în jurul ochilor, am simțit că mi se întinde pielea și se relaxează și că tenul arată mai proaspăt, așa ceva n-am simțit în viața mea. E fenomenal. Vă țin la curent cu ce s-a întâmplat pe parcursul abonamentului, revenind cu un review după a10a ședință. Și cum nu vreau să fac asta singură, prin amabilitatea salon Heavenue, vreau să vă ofer șansa de a încerca și voi o dată gratuit criosauna, la salon Heavenue, din Cluj. Înainte de a vă exprima dorința, vedeți contraindicațiile pe site și citiți, tot acolo, despre beneficii.

5 ședințe gratuite vor merge către 5 dintre voi, femei sau bărbați. Condiții:

1. Să fiți din/în Cluj-Napoca. 2. Să lăsați un comentariu care să includă ”vreau la criosaună”, pe lângă ce mai doriți să comentați. 3. Să share it pe Facebook, Twitter, Pinterest, Google +, unde știți voi, dar lăsați-mi link în comentariu către acea postare. De asemenea, like-urile la acest post sunt binevenite. 

Aveți dreptul la un singur entry de persoană, alegerea o fac random.org și voi anunța cei 5 câștigători luni seara, la ora 21.00, aici, la sfârșitul comentariilor voastre, așa că verificați comentariile la post luni seara (18 iunie 2012). :* Succes!!!

PS: Prețul unei ședințe este de 60 RON, iar dacă vreți să mergeți mai des puteți să achiziționați un abonament de 10 ședințe cu 550 RON

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (20)