Culmea, de când cu multele grade în minus afară, mai mult am stat acasă decât să ies, că am avut de învățat. Azi dimineață m-am trezit cu gâtul roșu și după examenul mirific de la biochimie am început să fiu și mucoasă. Atât îmi mai lipsea. Știați că unul din efectele stresului este și scăderea sistemului imunitar? Ei, degeaba știi, dacă nu iei măsuri. Și uneori poți să fii atât de prins cu altele că nici nu-ți trece prin cap, cum nu mi-a trecut mie. Tocmai de asta am mereu în casă un arsenal cât mai natural anti-răceală: ceiuț de gălbenele concetrat (vrac, dacă puteți, eu le am de la bunica din grădină). Ceaiul de gălbenele e demențial, pe lângă că e un pansament gastric foarte bun, are argint coloidal. Argintul coloidal e antiseptic eficient, se folosește ca ”antibiotic” natural, la fel ca propolisul. Vorbind despre propolis, am mereu în casă propolis tablete, super concetrate (sunt foarte, foarte, foarte bine presate) de la Forever Living Products. Nicio variantă din comerț de tablete de propolis nu mi se pare atât de eficientă. Mai am și vitamina C naturală, tot de la Forever Living Products. Se absoarbe mai ușor și e mult mai compatibilă cu organismul decât cea sintetică, de la ce firmă o fi ea. Într-o vreme aveam pulbere de vit C, naturală, dar nu am mai găsit. Pe lângă faptul că e puternic antioxidantă și înlătură radicalii liberi, crește imunitatea și e puternic regenerator. Da, da, regenerator. De aceea o am mereu în casă, mai iau uneori și dacă nu sunt răcită. Nu există pericol de ingestie prea mare de vit C, deoarece este singura vitamină care se elimină total. Totuși, cantitățile exagerate nu lasă să se asimileze alte substanțe, cum ar fi acidul folic (familia B-urilor). Dar nu prea suntem în situația de a consuma prea multă vitamica C, stați liniștiți. Dacă nu vă place gândul de tablete, fie ele și suplimente naturale, atunci ceaiul de măceșe și măceșele crude (uscate, hidratate și făcute cidru, pentru băut), sunt varianta ideală. Sunt extrem de bogate în vit. C.
Dacă n-am răbdare să sug tablete de propolis pentru gât, atunci strepsils face o treaba minunată. Din experiența mea, doar Strepsils cu miere și lămâie e în regulă. Celelalte variante nu mi se par eficiente, și nici altă variantă cu miere de la alte firme nu mi se par eficiente. Le-am încercat.
Aspirina nu e un must have în combaterea răcelii în mod natural, e din cealaltă ligă, sintetică, dar e în regulă cât timp n-o iei des și dacă e tamponată (adică alcalinizată, oarecum, pentru ca, în contact cu acidul din stomac, să nu provoace arsuri). Varianta naturală ar fi extractul gemoterapic de scoarță de salcie Plant Extrakt, ”aspirina” naturală a strămoșilor noștri (acidul salicilic – scoarță de salcie, acid acetilsalicilic – aspirina chimică – seamănă, dar nu răsar, în compatibilitatea cu organismul 😉 ).
Fructe Goji – conțin un antioxidant fenomenal, lycium, unul din cele mai puternice antioxidante din lume. Eu prefer, de obicei, varianta încapsulată, că e mai concetrată. Și nu mereu am chef de gustul ciudat al fructelor goji. V-ați prins, it`s all about antioxidants, care să ajute celulele să lupte împotriva “ivadatorilor”. Cu asta mă doftoricesc azi. Dacă ar fi să aleg între produsele mai sus, n-aș renunța la ceaiul de gălbenele concetrat, vitamina C și propolis. Când e cu febră.. ok, hai, și aspirină. Dar de când nu mai iau antibiotice (cam 5 ani), niciodată nu am avut febră mare 😉
Comments (6)
Sanatate!
Imi pare rau sa te faci bine cat mai repede incearca si un ceai de ginseng am inteles ca contine subtante ce ajuta la intarirea imunitatii :))
Odihna multa!
Si sanatate!
🙂
Multumeeeesc fetelor :*
Bine te-am gasit, Sigina! am descoperit de aseara blogul tau si imi place mult; apropo de acest subiect.: raceala – pe mine simt ca ma incearca o raceala, cu “gadilat” de nasuc intr-un incipit – mi-a fost recomandat uleiul de catina, mai bine zis capsule cu ulei de catina (Catina fiind inzestrata cu vitamine si minerale : A, C, E, F, beta-caroten, flavonoide etc, si este bine acceptata de organism) . Acum, nu stiu cat o sa ma ajute sa nu racesc, dar poate va ajuta organismul sa lupte mai repede cu infectia si bacteriile. O sa continuu sa iau aceste capsule si o sa revin cu un post daca rolul lor este intr-adevar atat de bun pe cat se scrie. Sanatate!
Smaranda Loredana, cu siguranta catina e un aliat bun impotriva racelii, si nu numai. 🙂 E minunata si pt vedere, datorita retinolului (vit A)