Lifestyle

Peste 500 de vizitatori la Muzeul Farmaciei, în căutarea elixirului dragostei

Vinerea trecută, de Dragobete, la muzeul dedicat celei mai longevive farmacii din istoria Transilvaniei, Farmacia Sf. Gheorghe, am primit rețeta elixirului iubirii, așa cum era preparat el de farmaciștii de acum câteva sute de ani. Am intrat în posesia unei rețete de parfum și a uneia de băutură, cu niște ingrediente safe, yummy, care se folosesc și azi. Evenimentul a început la ora 18.00 și a durat pâna la ora 23.00. În acest timp, și aproape de ora închiderii, vizitatorii au continuat să vină în valuri, conform spuselor lui Andrei Aroneț, care a fost pe baricade împreună cu trei ghizi ai muzeului, dl Radu Crișan (”gazda” de fiecare zi) și încă două persoane. Chiar și suplinit, numai cât am fost eu acolo l-am văzut pe nenea Crișan făcând vreo 3 ture de muzeu cu noi ture de vizitatori, ceea ce m-a bucurat enorm. În acest interval s-au perindat cam 530 persoane, după cum puteți citi pe blogul lui Aronet. Trupa OM a creat o atmosferă superbă, s-a potrivit perfect cu locația. I totally liked!

Mi-e tare drag Muzeul Farmaciei ”La Sf. Gheorghe”, aș vrea să fie salvat de legea retrocedării spațiilor. Ultimii proprietari ai spațiului au fost cei din familia Hintz, care acum își cer drepturile. Însă dacă ei dobândesc spațiul și îl folosesc pentru altceva, muzeul moare. Farmacia Sf Gheorghe a fost acolo, nu poate exista în altă parte Muzeul. E ca și cum ai lua mobilierul din castelul Octavian Goga și le-ai pune într-o altă clădire.

De tine, de mine, de noi toți depinde rentabilitatea muzeului. Dacă nu l-ai văzut, vizitează-l, ia-ți prietenii, trimite-ți cunoscuții sau du amicii străini, aflați în vizită în Cluj. E important să fie vizitat. Lucrurile încep să se miște pe acolo, deci merită. Dacă vrei să citești despre cosmeticele trecutului, te invit să o faci aici. Muzeul are site, pagină de FB și twitter.

P.S. Mai aflați detalii și de la Mirona, care a fost alături de Andrei, pe baricade:D

(Foto de Dan Bodea, fotograf TMG)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • Ce frumos!As fi vrut sa fiu acolo…
    😀

  • Da, ar trebui sa luptam impreuna sa salvam ce mai putem din tara noastra! Pentru ca avem o tara frumoasa, cu multa istorie si merita….da, merita!
    Ioana

  • pai impartaseste-ne si noua cele 2 retete 🙂