Lifestyle

Cum ştii dacă stilistul a făcut o treabă bună cu părul tău

În ultimii 10 ani cred că m-am dus doar o dată să fiu tunsă la altcineva decât la Raul Tişa. Asta fiindcă îl cunosc foarte bine profesional şi cred că un om talentat de mic, aşa cum era el, şi care putea să facă în adolescenţă orice freză îi arătai dintr-o revistă, e cu atât mai bun după ce urmează o şcoală de profil.

Unele din clientele sporadice cârcotesc, că nu le-a făcut mare lucru şi le-a luat o grămadă de bani, că nu e nu ştiu ce, că trebuie să îţi faci programare la el cu 2 săptămâni înainte, că aştepţi, că nu merită, că au găsit pe cineva mai bun şi mai ieftin. Whatever. Nu ştiu ce se aşteaptă, să le pudreze praf de aur şi diamante prin păr?

Eu nu renunţ la stilistul meu nu că mi-ar face nu ştiu ce avioane (bine, mă şi cunoaşte că nu sunt prea îndrăzneaţă la schimbări), ci pentru că se vede calitatea. Nu spun că nu sunt şi alţi stilişti buni, cu siguranţă sunt, dar nu au atâta notorietate în Cluj, însă eu nu sunt dispusă să îmi risc părul numai să încerc dacă sunt mulţumită. Pe vremea când era la modă părul filat, nu am văzut niciun filaj executat atât de perfect – îmi scuzaţi formularea – ca şi cea a lui Raul. Ştii că lucrează calitativ atunci când freza îţi aratăî perfect şi după 5 luni de când te-ai tuns – practic, arată bine mereu! Cred că am avut cu toţii măcar o experienţă în care îţi arăta bine părul când ieşeai de la coafor şi după ce te spălai acasă…. la revedere.

Cred că ştii dacă stilistul tău e bun dacă fiecare freză pe care ţi-o face arată bine şi după prima spălare şi aranjare acasă, dar şi după 2, 3, 5 luni. La 6 luni eu zic că trebuie mers la tuns vârfuri. La unele prietene vedeam unele freze reuşite, altele nu. Stilistul meu nu cred că mi-a făcut vreo freză de-a lungul anilor (10!!!) pe care să nu fiu în stare să o aranjez fără prea mult efort, doar cu uscător şi perie rotundă. Şi aproape niciodată nu i-am spus cum să mă tundă fiindcă eu, balanţă fiind, sunt mereu nehotărâtă (în ideea alegerii variantei perfecte, tot oscilez), aşa că la întrebarea “ce să-ţi fac?” eu mereu răspund “nu ştiu, vezi tu”.

Pentru stilul meu conservator privind părul, freza pe care o am acum mi-a provocat puţină panică la început. Mi-a tăiat cu totul altfel părul, a lăsat linii mai drepte, mai puţin filaj, mi-a tuns părul în genul Agnethei, solista blondă de la ABBA, tipic anilor 70 (doar e la modă).

Vreau să vă spun că de la prima spălare şi chiar acum, după mai bine de o lună, după ce îl usuc ca de obicei cu peria rotundă, stă perfect. Şi în toate direcţiile în care mi-a zis el că pot să îl dau. Sus sunt primele trei poze cu părul meu spălat azi dimineaţă, să îl vedeţi. Aşa recunoşti un stilist bun, după finisaje. Dacă părul e tăiat sau filat perfect, dacă freza arat bine şi atunci când părul creşte. Nu i-am făcut nimic altceva decât uscare.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (12)

 • Word!

 • Si eu ma tund la Raul de 7 ani si de atunci nicicun alt stilist nu a mai bagat foarfeca in parul meu. Nu stiu daca e cel mai bun dintre cei mai buni, cert este ca eu niciodata nu am iesit de la el nemultumita ci intotdeauna cu zambetul pe buze. Stie exact ce vreau, nu pierd timpul cu 100 de explicatii si raportul calitate pret mi se pare exclent. Daca vrei ceva wow Raul face, daca esti mai conservatoare el te citeste si se modeleaza dupa stilul tau dar sunt multe cliente care efectiv nu stiu sa ceara, isi imagineaza ceva, nu explica exact ce vor si dupa aceea se declara nemultumite. Pe langa faptul ca are un talent extraordinar, apreciez modestia si bunul simt pe care il are.

 • lavi, true, asta e un alt aspect, e un tip modest si simtit, asa a fost intotdeauna.

 • sunt si eu clienta lui de vreo 10 ani cel putin, l-am descoperit pe cand lucra la Mia Porutiu si de-atunci nu l-am mai lasat sa scape :))
  La el e suficient sa te tunzi o data la 6 luni, are o tehnica exceptionala, indubitabil. In plus, se pricepe si la comunicarea cu clientii, care, dupa mine, e un aspect esential. Am indraznit si eu coafuri mai sofisticate, insa de fiecare data le-a stilizat in asa fel incat sa mi se potriveasca.

 • stilistele, la Mia a inceput sa lucreze mult dupa faimoasele interviuri luate de posturile locale de tv datorita rapiditatii cu care facea codite. avea vreo 17 ani atunci. la mia numai s-a perfectionat dar eu cred ca era in stare si fara

 • off…de cate ori n-am plecat de la salon cu parul ciopartit de vre-un “stilist”. greu gasesti pe cineva bun, ai mare noroc ca n-a plecat prin tari straine! eu m-am mutat din orasul de bastina cu ocazia inceperii facultatii si din pacate ajung mult prea rar acolo la coafeza mea favorita… poate cineva sa-mi recomande un “Raul” de Bucuresti?:D

 • Buna fetelor, unde poate fi gasit Raul? 🙂

 • sigina,unde il gasesc pe acest radu ?

 • Manuela, Raul se numeste. pe Brancusi 109 e salonul

 • As vrea sa trec de la par lung la par scurt…stiti cu aproximatie ce pret ar avea o astfel de tunsoare(de la un par lung pentru un par scurt)?

 • Buna, eu caut un stilist bun. M-am mutat recent in Cluj si caut urgent un stilist. Pe Raul unde il pot gasi………….. sau mai este in Cluj?

 • Unde il pot gasi pe Raul? Mai este in Cluj?