Review

Răsfăţ de sâmbătă la Salon Monik #Cluj. Peeling cu mango, masaj cu rocă vulcanică

Azi am fost pentru a doua oară la Monik, un salon de frumuseţe în formă de căsuţă, de pe Republicii 105. Prima mea experinţă acolo a fost un tratament facial, pe care de obicei îl fac aici, la două porţi de mine, fiindcă sunt destul de leneşă şi îmi caut toate chestiile de wellness aproape. Dar la salon Monik sunt muuuult mai multe chestii pe care ţi le poţi face decât ce am aici lângă mine…. şi îţi poţi lăsa maşina în faţă :P.

Tratamentul a fost în regulă, eu nu am probleme cu tenul, dar măcar din vreme în vreme trebuie mers. Mi-a plăcut în special măscuţa naturală şi ionizarea – aceasta păcăleşte bariera de protecţie a pielii şi ajută ca crema hidratantă să pătrundă cu adevărat în profunzime. A fost ok, mi-a plăcut.

Azi însă, a fost cireaşa de pe tort. M-am trezit cam grumpy, am făcut tae bo de dimineaţă, duş, papa şi am sunat să văd dacă este ceva liber pentru azi şi ce mi se recomandă. Proprietara, Mihaela Mureşan, este şi medic, aşa că am încredere să o întreb anumite lucruri/cer recomandări :P. Am decis să mă duc la un masaj relaxant cu pietre vulcanice şi o exfoliere prealabilă cu mango. Mmmmm… suna deja yummy, eu nu mă simţeam prea grozav şi m-am gândit că mi-ar prinde bine.

Impresii: de cum intri, parcă intri în casa cuiva. E o atmosferă plăcută, relaxantă. Salonul e pe două nivele, la parter şi la etaj. M-am schimbat jos, într-o cabină – nu aduce a tipicul vestiar, pe care îl detest :), mi s-au dat nişte papucei de unică folosinţă şi sus am primit chiloţei 😀 tot de unică folosinţă. A, şi capoţel, normal. La baie m-am simţit ca acasă – pe lângă obiectele sanitare au deodorant, uscător… just in case 🙂 şi cântar, bată-l cucu!

Am “picat” pe mâinile Patriciei, o tânără foarte drăguţă şi finuţă. Pentru mine e foarte important cine pune mâna pe mine. Mi s-a făcut masaj foarte mult timp, am mai şi schimbat oameni cât timp maseurul meu n-a fost disponibil. Dacă nu-mi place faţa omului, nu îmi va plăcea nici masajul. Apoi mai e o chestiune de energie… şi altele. Mi-a plăcut instant de fată.

M-am întins în cămăruţa de masaj (multe ferestre, apreciez! Şi “berbecutez” într-o încăpere care are cel mult o fereastră mică şi lumină artificială – pur şi simplu nu-mi place) pe pat, mi-a întins o cremă exfoliatoare cu parfum subtil de mango. Era ceva marcă naturală, am uitat care. Aveau mai multe creme exfoliante de la marca respectivă şi mi-a rămas nasul la cea cu pepene ;)). Exfolierea cu mango a fost foarte plăcută, fiindcă a fost realizată cu masaj uşor. M-am relaxat instant. După vreo 20-25 de minute, cred, de “jumuleală” fină, am mers la duş. Mi-a rămas pielea foarte moale şi hidratată. Sincer, după cum unele ştiţi, eu nu vedeam rostul unei creme de corp exfoliante, atâta timp cât ai o lufă aspră. Dar adevărul e că dacă nu ai vreme să stai să te cremuieşti după, crema exfoliantă îţi lasă pielea destul de hidratată şi mai sari etape, economiseşti timp. I liked.

Acuma eram pregătită şi de masaj. De obicei eu prefer masajele tari, anticelu combinat cu relaxare, azi însă nu eram cu chef de aşa ceva. Am primit un masaj relaxant, cu rocă vulcanică. M-a dat cu ulei de portocale şi scorţişoară şi mi-a făcut masaj atât cu mâna, cât şi cu pietrele. Am întrebat dacă nu e doar de “efect” folosirea pietrelor şi mi s-a zis că roca vulcanică are efect terapeutic prin energia pe care o emană. Mi se pare logic, tot ce e din natură are încărcătură energetică benefică pentru noi.

Cât timp rocile au stat pe prosop, scoase din recipientul în care erau încălzite, au rămas fierbinţi. În contact cu mine, au început să se răcească repede. A folosit câte două pietre odată pentru masaj, până când acestea nu mai erau aşa calde, apoi lua altele fierbinţi şi tot aşa. Asta înseamnă că şi-au eliberat energia pe mine, prin intermediul căldurii. Cât timp n-au avut contact cu corpul uman pe prosop, nu s-au descărcat. Se încarcă la căldură şi se descarcă pe corpul tău, având efect curativ şi relaxant. Sunt dezinfectate şi degrasate de ulei prin fierbere, mi se pare metoda cea mai simplă şi eficientă.

A fost o experienţă foarte plăcută, nu mi-a fost frig – în alte locuri mai îngheţam – temperatura ridicată a pietrelor împletită cu cea a mâinilor e foarte interesantă. Şi senzaţia la fel, rocile fiind foarte fine şi rotunjite. Am stat cam o oră jumate în total, m-am muiat aşa bine, am şi stat vreo câteva minute că mi-era lene tare să mă ridic. Apoi încet m-am ridicat şi mă simţeam mai bine decât când venisem. Nu crezusem că o să suport mâini pe mine, îmi pare bine că m-am dus. A venit L Mare după mine şi m-a dus la aer şi se uita la mine – eu eram în transă şi happy 😀 “this is life!” :))

Oh, da, aş sta la salon toată ziua, dacă ar fi după mine. A, ce mai are yummy Monik e împachetarea cu ciocolată, la cald apoi  împachetare crio, la rece (mă gândesc direct la criogenare ;)) ) care e perfectă când sunt călduri afară. Astea mi-au atras atenţia. A şi încă o chestie – gata, s-a terminat cu bronzatul la soare sau solar! Mi-am găsit soluţia perfectă! Skinfresh – o chestie care seamană cu un solar orizontal, dar e cu tuburi de colagen şi UV, benefic! Bănuiesc că nu o să bronzeze aşa agreziv, cum vor piţipoancele, dar sănătatea primează. Şi prinzi şi culoare, sănătos 🙂 Sunt foooarte curioasă să încerc.

Site-ul salonului e acesta, puteţi să lăsaţi feedback acolo la servicii, să ştie şi ei cum stau. O să las şi eu :D.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (9)

  • ce bine! ce rasfat! super!te pup,draga mea!

  • aaaaa, cat te invidiez!!!! sa-ti fie de bine, pisi! :*

  • vai tu pisi….ce rasfattttttt!!!!!!!!!!!!!!!ufffffffffffffff….doresc si eu ;))

  • fashiondoctor 🙂 mersi ;)) :* chiar imi doream sa stiu care e faza cu pietrele 😛

  • kzarinne, pisi, multumesc :* faci si un spa bio? 😛

  • @stilistele, poi mergi 😛 dar deocamdata nu ai maseur privat? 😛 ;))

  • Si pentru mine ai fost o companie foarte placuta, nici nu mi-am dat seama cum a zburat o ora jumatate 😀
    Ma bucur tare mult ca ti-a placut la noi si te mai asteptam cu mare drag! ;))

  • Patricia, sa stii ca, mi-a ramas capul la tuburile voastre cu UV si colagen 😀