Lifestyle

Mi-am luat sirop de agave, bio :)

Ca să-mi păstrez o dietă sănătoasă, am înlocuit de foarte mulţi ani zahărul alb, rafinat (“zaharurile goale”) cu cel brun. De curând am descoperit la Kzarinne în bucătărie siropul de agave, pe care mi l-a servit într-un ceiuţ şi mi-a plăcut aşa mult, că nu mi-am mai luat gândul de la el. Aşa că m-am dus în DM, la Big, să-mi iau. Costă 12 lei, 250 ml, arată foarte drăgălaş şi deja nu mai există ceai fără el. Bineînţeles, ceai care necesită îndulcire, că nu pe toate le beau dulci. Sunt curioasă de siropul de mere şi de arţar. Cel de ştevie e yuck.

Despre siropul de agave zice-se aşa:

Siropul de agave este un nectar extras din cactusul agava cultivat in Mexic. Are calitati nutritionale deosebite, putere de indulcire 100% naturala si un gust neutru. Este ideal pentru indulcirea produselor lactate, produselor de patiserie si a bauturilor.
A se folosi la temperaturi mai mici de 40° C.

Şi altă descriere:

Una dintre cele mai promovate proprietăţi ale sucului de agave este profilul sau glicemic favorabil.Dulceata sa se datoreaza în primul rând unui complex de fructoză numit inulină. Fructoza se gaseste în mod natural în fructe şi legume.

Siropul de agave are un index glicemic scazut si este un delicios îndulcitor natural, care poate fi folosit moderat de cei care tin dieta, unii diabetici si de toti cei conştienti de importanta nutritiei pentru sănătate – in vederea inlocuirii zaharurilor rafinate si a celor cu un indice glicemic crescut.

Pentru alţi îndulcitori, aruncaţi un ochi aici.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • are la dm?

  • dap, are, 250 ml, 12 lei, e bun pretul

  • Am inteles că în realitate nu ar fi mare diferentă intre zaharul brun si cel alb, e o falsa reclama.
    Ma intereseaza si pe mine un indulcitor natural pt. diabetici. Stevia e rea la gust?
    Nu stiu daca pot da sirop de agave mamei mele, care a avut coma diabetica…………

  • maria, trebuie intrebat un dietetician. stevia e cam rea..