Featured Review

(Review) MAC Cosmetics: primer de pleoape

mac cosmetics

Primerul de machiaj este foarte important, dacă vrei un machiaj rezistent. E un fixator excelent, indispensabil tenului mixt/gras. Tenul uscat se poate lipsi de primerul de față, dar nu și de cel de pleoape. Eu folosesc mereu primer de pleoape, în special când folosesc doar tușul. Când folosesc ca bază farduri, pun mai rar primer, deoarece tenul meu nu secretă prea mult sebum, să-mi strice socotelile. Până acum am utilizat diverse primer-e de pleoape: Radiant, UD, Too Faced, elf cosmetics, Avon.  Trebuie să vă spun că toate își fac bine treaba, conform prețurilor, și poate că cel mai ”țapăn” dintre acestea este Too Faced.

Primerele de pleoape sunt de diverse culori. Incolore, rozosine, culoarea pielii — sunt cele mai frecvente. Mie mi-a plăcut enorm Avon, pentru că are culoarea pielii, oferă o pleoapă impecabilă, netedă și rezistență tușului. N-am ce să îi reproșez acestui primer de pleoape, e și foarte ieftin. Dar m-am plictisit, și, pentru că Mac Cosmetics m-a cucerit iremediabil cu tușul de pleoape, am decis să-i iau acestuia ”perechea”, adică primerul de pleoape Mac.

Primerele de pleoape Mac sunt și ele de mai multe culori. Unele sunt ca niște farduri cremă, cu diferiți pigmenți. Există și incolor, dar mie îmi place baza neutră – mai precis, Pro Longwear Paint Pot – Soft Ochre, ce imită culoarea pielii.

primer pleoape mac 2

Impresii: primerul Mac vine într-o cutiuță similară tușului, dar mai mare decât a acestuia. Este ca o cremă, nițel mai consistentă decât ce am avut eu de la Avon, se utilizează o cantitate mică și se usucă imediat pe pleoape. În mod normal, trebuie să aștepți pentru machiaj un minuțel, până se usucă primerul. La Mac nu e nevoie, se face una cu pielea instant, oferind repejor o bază stabilă pentru tuș. Sunt foarte mulțumită de el, deși nu pot spune că este o diferență enormă între el și Avon, privind ceea ce oferă, însă o diferență este. Sunt convinsă că stă mai bine și la calitatea ingredientelor, și mă străduiesc să nu-mi mai pun produse ieftine pe piele. Primerul Mac costă undeva la 90 și ceva de lei, dar se consumă foarte greu. Dacă bine-mi amintesc, primerul Avon m-a ținut aproape un an, iar Mac pare să fie mai generos la cantitate. Bine, nu se compară mere cu bretele (ca brand), Avon e un produs accesibil ca preț, Mac Cosmetics este linie profesională, dar eu compar aspect, texturi, rezistență. Sunt mulțumită de primer-ul Mac, sunt foarte curioasă să încerc și alte baze de la ei (gen prep&prime) și cred că merită investiția de 90 de lei. Dacă, însă, n-aveți buget de Mac, vă recomand cu încredere borcănelul Avon, pe care eu l-am avut de vreo 2 sau 3 ori.

P.S. Rujul roșu e de la Melkior.

Foto: Amalia Talihan

primer pleoape mac

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)