Lifestyle

Testerele şi alte obiecte cosmetice folosite pe alte persoane

Când am fost la un târg în mall, unde fetele de la Sephora machiau pe o scenă cliente, nu mi-a venit să întreb dacă folosesc pensule de machiaj sterilizate sau măcar curăţate, după fiecare persoană. Oare le curăţă? Indiferent de cine e clienta, nu mi se pare în regulă să folosească aceeaşi pensula sau aceeaşi pensulă necurăţată/nesterilizată pe două persoane. Voi ce ştiţi?

Altă problemă ar mai fi testerele. V-aţi gândit, la rujuri şi la gloss-uri câte persoane le-au încercat înainte? La rimelurile de ochi? Se pot lua foarte uşor microbi, dacă cineva are infecţie la un ochi, chiar nevizibilă pe moment sau probleme de herpes, la buze. Voi le încercaţi? Eu am încercat de câteva ori, dar de când am conştientizat treaba asta, mă feresc… prefer să văd culoarea pe mână eventual şi mă risc să iau, dacă mi-e musai necesar. Nu mi se par deloc igientice aceste testere…

Un articol interesant, apărut sâmbătă, povesteşte puţin mai în detaliu despre ce “surprize” microscopice ascund testerele.

post postare, 27.04.2010

Tocmai am sosit din mall, am întrebat o domnişoară de la Sephora cum fac cu pensulele de machiaj şi, bineînţeles, ce era să îmi spună decât că “bineînţeles că le dezinfectează după fiecare clientă” cu produse speciale de curăţare. Ojalá lo hicieran! Privitor la testere a spus că sunt fete care testează direct pe buze rujuri sau gloss-uri şi rimelurile de gene pe gene, altele se limitează la a testa pe mână. Cică, dacă clienta cere, i se dă un beţigaş steril să încerce produsul, cum ar fi gloss-ul. La care eu mă gândesc, după ce bagă pensuliţa aia înapoi în tubul cu gloss una care a probat pe buze înainte şi are contact cu tot conţinutul, la ce îţi mai foloseşte un aplicator steril personal, dacă iei din acelaşi conţinut? Ei, chestiunea cu testerele este delicată. Şi având în vedere articolul din link-ul de mai sus, e clar că e msai să ne ferim de ele, ar fi nevoie de complicitatea companiilor de frumuseţe să nu permită ca testerul să fie folosit direct pe clientă, ci să ofere variante sterile de încercare pentru fiecare.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (10)

  • eu incerc rujurile cel mult pe mana sau pe pun pe donsoarele de acolo sa mi arate cum e culoarea, in rest nu incerc nimic. chiar nu cred ca dezinfecteaza pensulele la sephora 🙂 nu e prea rentabil.

  • am sa intreb. ma duc la iulius acu ca am treaba. sunt chiar curioasa 🙂

  • eu n-am incercat niciodata testerele direct pe ochi sau mai rau pe buze. mai ales ca am lucrat o vreme cu produse cosmetice, stiu cum e. eu atunci nu lasam pe nimeni sa le incerce direct pe buze, dar oricum d-soarele incercau pe dosul palmei, altfel, vezi doamne, cum sa cumpere??? nu stiu cum ar fi corect, dar stiu sigur ca nu e deloc igienic.

  • bine cert e ca daca le probeaza toata lumea pe mana, nu e mare stres. dar pe ochi sau pe buze.. si hai ca la fonduri de ten e ok, ca acolo nu e contact direct.. nu am ajuns la sephora, da ma interesez eu..

  • Si eu ma feresc sa testez produsele. Nu stiu daca ati remarcat ca unele produse marcate cu “tester” sunt foarte murdare de la atatea maini ce le-au atins ori unsuroase, cu un cotinut scurs pe ambalas si lasat asa… Cu atat mai mult n-as testa un astfel de produs. Oare se verifica data de expirare a testerelor? Unele stau ani de zile pe raft…

  • sau probabil sunt cam scumpe sa le schimbe :D, ca se usuca unele acolo – mai ales rimeluri, saaaaaaaaaau… se evapora testerele undeva pe drum. Cred ca cea mai buna metoda ar fi ca testerele sa fie in miniatura, de unica folosinta sau cu betigase de unica folosinta, sunt convinsa ca exista metode, las ca ma interesez eu la firmele mari, care se respecta si cand stiu va zic 😀

  • Si mai intreaba si de ce unele magazine scot la vanzare la pret redus testerele sau produsele ce au fost desfacute/desigilate si incercate o data sau de doua ori.

  • wow! imi poti da numele unui magazin anume? 🙂 that s news 😀 promit sa nu dau sursa, da un mail la je 😀

  • de acord cu tine sigina, eu nu incerc niciodata testerele, mi se pare foaaarte neigienic, la fel nu prea imprumut fardurile, e cam aceeasi chestie ca si cu chilotii…undele lucruri chiar nu se imprumuta :)))

  • mda. frumos pe dinafara glossu, cu mostri inauntru 🙂