Lifestyle

Săpun 1000% natural, de la Ecovera

Din vizita la târgul de cosmetice de la Iulius Mall, de la sfârşitul săptămânii trecute, m-am ales, printre altele, cu un săpunel natural. Poate că vă sunt familiare săpunurile tăiate la kilogram gramaj, cu tot felul de miresme şi conţinând bucăţi din fructele sau alte ingrediente din care sunt realizate. Ei bine, am aflat că nu toate firmele care vând asemenea săpunuri le aduc pe lume pe cale naturală. Mai adaugă şi chimicale, aşa că trebuie să fii atent la ingrediente, nu numai la aspectul răpitor.

Doamna de la Ecovera mi-a explicat că săpunurile ei sunt 100% naturale (ceea ce se vede şi pe etichetele săpunelelor) şi că nu conţin coloranţi artificiali, parfumuri sintetice sau parabeni. Parabenii sunt nişte chimicale (metil, etil, propil, butil) folosite ca şi conservanţi în industria cosmetică şi farmaceutică. Nocivitatea acestora este o temă controversată, dar în timp ce unii susţin că nu sunt dăunătoare, eu zic că, dacă putem folosi ceva natural, varianta este binevenită. Să nu uităm că este vorba de E-uri, la urma urmei (E218, E214, E216, etc).

Săpunelul pe care l-am luat eu este cu scorţişoară şi gălbenele şi mi-a fost recomandat pentru piele uscată. Tot pentru piele uscată mai era şi cel de cocos. Pentru piele grasă mi l-a recomandat pe cel cu lămâie şi încă vreo două, dar nu mai ţin minte din păcate. Săpunelul meu cu scorţişoară are un parfum demenţial, îţi face aromaterapie instant, face spumă şi curăţă bine pielea. Sunt mulţumită de el. Doamna a spus că se mai găseşte prin farmacii, l-am şi văzut, însă amestecat printre alte săpunuri asemănătoare, iar dacă nu te uiţi la ce conţine şi de cine este fabricat, te poţi înşela uşor. Oricum, dacă nu mă înşel, săpunurile Ecovera sunt disponibile doar în Cluj-Napoca deocamdată, dar probabil că mai sunt locuri în ţară unde găsiţi săpunuri naturale.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • sigur gasesc pe undeva cazanul in care faceau ai mei sapun de rufe daca vrei sa te bagi in afaceri pe post de producator 😀

  • mai sa stii ca nu ar fi o idee rea 😛 da si dna de la ecovera e de 2 luni pe piata doar…

  • apropo de cazan, si nemtii faceau sapun … natural 100%, fara grasimi …