Lifestyle

Machiajul mineral

Este foarte la modă în prezent. Fiecare firmă de cosmeticale se străduieşte să scoată ceva cu eticheta “mineral make-up”, ca să vândă mai bine.

Există multe firme care comercializează produse care conţin ingrediente minerale doar parţial. De aceea, asigură-te că produsele respective au dreptul la titulatura de machiaj mineral, astfel: trebuie să aibă în compoziţie doar substanţe din natură, iar aceste substanţe minerale trebuie să fie în jur de 10, sterilizate şi pulverizate în pudre foarte fine, micronizate; apoi sunt amestecate cu o mare varietate de pigmenţi naturali anorganici, spune Dr. Zenovia Mateescu, Consultant Forever Beauty, skin care şi make-up (FLP, Ianuarie 2010/129).

Machiajul mineral nu conţine conservanţi, aditivi, parfum sau alte chimicale. Fiind sub formă de pudră, nici nu are nevoie de acestea. Se spune că datorită faptului că e natural, e potrivit oricărui tip de ten (!), este antiinflamator, antibacterian şi calmant, estompează ridurile, protejează împotriva UV.

În acelaşi articol, dr. Zenovia Mateescu prezintă avantajele acestei clase de produse. Ele sunt foarte bine tolerate de tenul uscat, sensibil sau fragilizat, de aceea pot fi aplicate după orice operaţiune care irită tenul. Arată natural, nu încarcă tenul, lasă porii să respire, dă luminozitate tenului şi… durează!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)