Lifestyle

Mişcarea – ultima soluţie

Am decis că remediul cel mai bun de a fi în formă nu sunt curele de slăbire ci mişcarea. Dacă vrei să dai jos, nu te mai amăgi cu dietele cu grapefruit sau mai ştiu eu ce te ţine hămesit/ă, fiindcă oricum vei recupera kilogramele (dacă ai reuşit cumva să dai jos) mai devreme sau mai târziu. Să nu mă înţelegi greşit, unele cure sunt foarte bune pentru detoxifiere şi chiar e nevoie de ele, însă nu te baza că vei avea kilogramele pe care le doreşti şi, mai ales, nu pentru mult timp, doar cu diete.

Acum vreo 4-5 ani m-am ambiţionat să mă duc la sala de fitness şi m-am ţinut de treabă vreo 6 luni. Arătam grozav, dar nu degeaba, că lucram zilnic la aparate (mai puţin duminica), câte 2 ore. În combinaţie cu masajul anticelulitic şi cu puţină saună, îţi poţi imagina cam ce tonus aveam. Eeeeei.. da` ce te faci când nu eşti pasionat de sală şi de tot ce înseamnă mişcare şi nu te poţi ţine de treabă fiindcă ambiţia nu ţine cu tine, deşi tu ai ţine cu ea?… Ce am făcut şi eu, am renunţat după o vreme, că m-am scârbit. Şi e normal.

Nici acum nu pot spune că mă omor după mişcare, însă am găsit o soluţie de compromis între mişcare şi lipsa mea de entuziasm. Deci, dacă vrei să arăţi şi să te simţi mai bine:

1. Caută săli sau cluburi aproape de unde stai. Nu e totuna să trebuiască să mergi până la Sfântu` Aşteaptă sau să mergi la 10-15 minute de unde stai.

2. Combină felurile de mişcare pe care le faci: o perioadă fă sală, o perioadă fă step, tae bo, aerobic, dance-step, pilates etc. Astfel, nu te plictiseşti în aşa fel încât să nu îţi mai trebuiască să vezi sala în faţa ochilor.

3. Trebuie să fi încercat toate modalităţile de a scăpa de kilele în plus şi a arăta bine ca să îţi dai seama că asta e singura şansă. Şi trebuie să te ţii de treabă pe termen lung sau foarte lung.

Nu te aştepta  să faci mişcare doar o perioada de timp şi să nu mai ai treabă toată viaţa cu condiţia fizică. Te amăgeşti. După cum spunea şi un nutriţionist, dacă te decizi să ţii un regim, trebuie să îl alegi în aşa fel, încât să îl poţi respecta toată viaţa. Asta înseamnă grijă la alimentaţie toată viaţa, program de mişcare toată viaţa. Te plictiseşti de unul, faci de altul care să echivaleze ca efort depus.

Eu mă duc la un club unde fac de toate, sală, step, pilates, tae bo şi să fiu sinceră nu mereu mă duc cu chef, însă după mă simt tonifiată, mă simt bine psihic şi habar nu am dacă am dat jos sau nu, fiindcă pur şi simplu mă simt foarte bine cu mine.

A, şi nu ţin regim.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (6)

  • foarte adevarat ce ai scris,dar si in cazul meu lipseste mama ei de ambitie :(!

  • Dia, te cunosc binisor, sunt mai comoda ca tine 🙂 sunt convinsa ca poti, ca dovada faptul ca arati super bine acum, in comparatie cu acu cativa ani. Felicitari&pupici

  • Unde este sala aproape de noi? 😀 Ca si eu caut

  • Pe Bratianu, aici la 10 minute, http://www.aiyana.ro 🙂

  • Si eu am avut abon acolo, la fitness, si nu mi-a placut deloc. Sala e slab dotata, sunt doar vreo 4-5 aparate si “instructorul” nu se ocupa deloc de mine. Spatiu mic, baie mica, inghesuiala 🙁

  • sala de fitness e micuta, dar acolo baza e step,tae bo, sance step, pilates, astea. e super fain, eu ma duc de aproape 3 saptamani zilnic si sunt foarte multumita.