Lifestyle

Călătoria verde

sheffield (2)

Zilele trecute am avut parte de o mica vacanta prin ținutul Yorkshire, si, pentru ca sora mea s-a mutat într-un oraș pe care nu l-am mai văzut, abia a fost timp de explorat o mică parte. Sheffield, un oraș măricel (aproximativ de două ori populația Clujului) aproape de York, m-a copleșit prin verdeața sa, efectiv, poți afirma că ”mai sunt și case” printre grădini. Cartierele, neatinse de un regim comunist, păstrează case cu grădini, multe în stilul tipic victorian, din fereastra sau curtea cărora răsar plăcuțe cu preferații politici ai proprietarului ”vote this”. Or that. Și nimeni nu le sparge geamurile ca țin cu unii sau cu alții. Au și blocuri de locuit, desigur, dar și zone de blocuri și case sociale decente pentru săraci.

SEE – Quick breakfast a la UK

Dacă te plictisești cumva de grădina proprie, există oricând câte un părculeț îngrijit la care să ajungi repejor. Au și parcuri imense, o grădină botanică-parc care n-are nevoie de pază și supraveghere riguroasă, cum are Grădina Botanică din Cluj. Pe acolo mișună veverițe gri, despre care am aflat că-și agresează suratele roșii, ce sunt pe cale de dispariție, fapt pentru care sunt protejate. Sinceră să fiu n-am văzut veverițe roșii decât o singură dată (cred că la noi în G. Botanică). În parcul din Vatra Dornei, celebrele Mariane sunt toate cenușii. Faptul că englezii au o întreagă cultură în jurul grădinăritului se vede și în felul în care-și îngrijesc părculețele din cartier. Există unul adjudecat de comunitate, primăria a aprobat ca spațiul să fie în grija oamenilor din zonă și arată minunat. Are tufe de coacăze și, când se coc, trecătorii pot ciuguli din tufe. Desigur, la ei funcționează regula bunului simț… Între relaxarea mentală și fizică indusă de oameni civilizați, care îți zâmbesc când treci pe lângă ei, maratonul culinar de care v-ați arătat interesați unii și niscaiva shopping, nu știu unde să mă opresc acum. Poate la verde. Sheffield e înecat în verde, e aer curat peste tot, lucru după care eu, viețuitoare de zona 0 a Clujului sunt avidă în cel mai disperat mod (drept vă spun că-s sătulă până peste cap și mi-aș face casă în pădure). Miroase a proaspăt, a flori de primăvară și (șoc și groază!)… a cald și soare! De data asta am avut noroc de o vreme incredibilă cu soare, vânt destul și nesimnificativ de puțină ploaie!

SEE – My Foodporn Vacation
SEE – Cheap Beauty Haul

Foto: În caz că nu era clar 😀

P.S. Mai multe poze, de îndată ce mă lasă laptop-ul, care nuj ce are. I shall put an update. Curând, și despre mâncare, și, tot curând, și despre my beauty news.
sheffield (1)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)