Nutritie&Sanatate

Beauty food: sărmăluțe 100% crude

sarmale crude sarmalute crudeAm promis că voi reveni cu o rețetă de mâncare crudă nouă și mă țin de cuvânt, mai ales că am primit reacții interesate pe Instagram, cu privire la rețetă. De această rețetă se face ”vinovată” prietena mea scumpă, Andreea N, raw vegan, care e inspirația mea privind acest stil de viață. E o rețetă care se face repede dacă ai toate ingredientele la îndemână, ia cam jumătate de oră. Trebuie să vă spun că e musai să știți să rulați frunza de sarma, eu nu am experiență la asta, așa că le-a rulat mama mea. Vorba lungă e sărăcia omului:

200 g hrișcă germinată

200 g nucă

2 morcovi

1 ceapă

sare, piper, pătrunjel. se dau la blonder toate sau se mărunțesc individual. Compoziția se rulează în foi de varză murată. Sos de ardei roșii: 3 ardei, ulei de măsline, sare. Sosul se adaugă peste sărmăluțele așezate frumos 🙂 sunt indicațiile prietenei mele, Andreea N. 😀

Noi am pus de data aceasta, în loc de sos, suc de roșii de casă. Cred eu, mai sănătos decât niște ardei de la supermarket, iarna. Hrișca se ia de la magazin naturist, noi luăm de la Casa Bio. Se germinează după cum v-am povestit eu aici. Nici eu nu sunt 100% raw vegan sau vegetariană, așa cum probabil nu sunteți nici voi, majoritatea, dar așa, câte o rețetucă azi, alta mâine, întregește un stil de viață până la urmă și, cine știe, poate mâncăm doar așa 🙂 Atunci să vedeți ”tinerețe fără bătrânețe”!

smoothie portocale bananeAh, de băut, ceva delicios: 2-3 portocale la storcator, cât să iasă cam o cană de suc de porto. Lungiți cu un pic de apă (că, deh, așa trebuie), apoi dați la blender cu o banană imensă. Vă iese un smoothie de vă lingeți pe degete. Sau cu două kiwi, kiwi fiind o sursă importantă de fibre, pe lângă vitamine și minerale. Mie sucul de clorofilă (din frunze verzi – spanac, pătrunjel) îmi place să îl dau la blender cu kiwi, e verde/verde.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)