Lifestyle

Muzeul Farmaciei din #Cluj. Sursa de “beauty” de pe vremuri

Muzeul Farmaciei din Cluj este unul din cele mai valoroase obiective turistice şi de cultură şi este sortit închiderii. Moştenitorii proprietarilor de acum enshpe sute de ani şi-au revendicat spaţiul şi nu au niciun interes să mai ţină muzeul acolo. Poate ar fi bine să faci o excursie acolo, în caz că ne trezim cu el închis. Dacă o să cauţi maşina timpului să te întorci cu câteva sute de ani în urmă, acolo o vei găsi. Acolo se preparau cândva medicamente dar şi produse de îngrijire personală. Ce e interesant e că, în materie de îngrijire personală, ne întoarcem la metodele de atunci. Acum mai bine de un an am documentat un articol de acolo, poate îţi va plăcea să îl citeşti. Şi apoi, să faci o vizită de urgenţă uneia din cele mai vechi locaţii încărcate de istorie a Clujului.

“[…]Dermato-cosmeticele de pe vremuri erau intr-o prima faza prescrise de medic si realizate de catre farmacisti. Cluj-Napoca este un oras plin de istorie si valoros si din acest punct de vedere, deoarece detine spatiul care gazduieste astazi Muzeul de Farmacie, candva cea mai longeviva farmacie din istoria Romaniei. Farmacia se numea „La Sf. Gheorghe” si a fost deschisa din anul 1573 pana in 1949, fiind totodata si prima farmacie din Cluj. Dotata cu laborator propriu, aici se preparau nu doar medicamente, ci si unguente si produse de ingrijire cosmetica[…]” Citeşte mai departe.

Mai poţi citi despre aici. Îți place muzeul? Dă LIKE. Urmărește-l. Ții la el? Vizitează-l!!! Pe Str. Regele Ferdinand, nr 28, 400113, Cluj-Napoca.

via Groparu.ro

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (11)

 • fascinant! am trecut pe acolo de sute de ori si nici prin cap nu mi-a trecut sa intru! mi-e si rusine 😀

 • Liana, pai sa mergi 😛 e 5 lei intrarea, mare scofala..

 • Pacat ca se distruge totul;muzeul merita vazut;este doar o particica sin ceea ce se invata la disciplina”Istoria Farmaciei”
  Eu una folosesc pentru ingrijire atat uleiuri,care pentru mine sunt nelipsite,cat si mierea ,polenul sau propilisul din care imi fac extrem de multe masti instant
  Efectul terapeutic se vede cu ochiul liber
  Bine ca nu vand astia si urmasilor lui Burebista,sigur s-or gasi multi

 • Mariana :)) daca ar ramane nume si oamenii si-ar stii genealogia, cine stie :))

 • Prima mea vizita la acest muzeu a fost pe vremea cand eram in liceu, pe cand aveam o doamna diriginta in adevaratul sens al cuvantului si care ne-a dus saraca pe la toate muzeele si galeriile de arta cu speranta ca se va alege ceva de noi… cu unii a reusit :)) Apoi a doua vizita a fost in studentie doar “ca sa imi amintesc cum a fost cand am fost cu colegii de liceu” :). Adevarul ce am ramas fascinata de ce am vazut acolo si mi-au placut foarte multe sticlutele alea mici si cu forme ciudate inca cu denumirile in latina pe ele… M-ai facut sa imi fie dor de el si mi-e dor de vremea cand eram la liceu… Ar fi mare pacat sa il inchida ….

 • lillylikes, sper si eu ca initiativa lui aronet sa aiba succes

 • ai dreptate, it’s a must visit; nici eu nu am dat pe acolo de ceva ani buni; chiar o idee buna sa ii fac o surpriza lu’ ubi ;))