Review

Lentilele de contact cosmetice, reloaded.

Acum vreun an şi ceva am avut un fetiş cu lentilele de contact colorate. Spre toamnă nu ştiu ce mă apucă dar dau pe nuduri şi marouri, aşa că mă mulţumesc ochii mei căprui şi frumoşi. Însă nu strică să am la îndemână lentilele preferate Platinum, atunci când am chef de o schimbare. Oficial, ele sunt valabile 3 luni de la deschidere şi purtare, însă vă spun sincer că am purtat atât lentilele platinum de la Bausch&Lomb cât şi altele de la Ciba Vision mai mult de 3 luni şi nu a fost nicio problema. Bineînţeles, le-am schimbat soluţia tot la 2 săptămâni şi atunci când nu le-am purtat, ca să fie totul în regulă.

Lentilele colorate de la Bausch&Lomb sunt, după părerea mea, mai bune decât cele colorate de la Ciba Vision. Pentru ochii mici ca ai mei sunt perfecte, fiindcă sunt mai micuţe. Cele de la Ciba Vision sunt mai mari, sunt potrivite pentru cele/cei care au ochii mai măricei. Pe lângă faptul că Ciba Vision sunt prea mari şi se vede maroul în mijloc, mai sunt şi foarte moi. Asta face aplicarea lor pe ochi foarte dificilă. Personal, prefer Bausch&Lomb. Cât despre cele 3 luni de valabilitate… e discutabil, dacă nu le foloseşti foarte des şi le întreţii bine – le schimbi des soluţia – pot ţine 6-7 luni fără probleme. Când deja încep să te deranjeze constant, atunci ar trebui să le schimbi.

Lentillele mele B&L luate acum mai bine de un an arată încă bine, însă mă deranjează puţin pe ochi. Chiar dacă am altele noi, identice, mi-e greu să le arunc 🙂 au fost primele. 🙂 Cele de la Ciba Vision mi-au făcut viaţa mai uşoară: una din lentile s-a rupt când încercam să o aplic, asta la vreo 3-4 luni după achiziţie. Sunt cam moi… aşa că nu ştiu dacă îmi voi mai lua din acelea vreodată 🙂

O chestie nouă pe care mi-am luat-o sunt picăturile pentru ochi. Să nu vă împingă păcatul să vă puneţi în ochi, peste lentile, alte picături decât cele special realizate pentru ele. Le stricaţi. Mi-am cumpărat fiindcă uneori am o senzaţie de uscare, mai ales dacă sunt obosită şi oricum nu sunt scumpe.

The master piece de la Opticris au fost însă ochelarii de soare, nişte Polaroizi veritabili la 207 lei. M-am îndrăgostit de ei. 🙂 E altă viaţă cu ei decât cu ochelarii mei trendy de la C&A sau Takko Fashion. Eu nu am fost niciodată pasionată de ochelari de soare, de aceea nu am investit în ei. Dar vine o vârstă… la care trebuie să începi să te protejezi de formarea ridurilor mai eficient decât până atunci. Ei, a venit şi vremea asta şi Polaroid mi se pare o firmă decentă.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (9)

  • Interesant , insa eu m-am lecuit de fetisul lentilelor!
    😉
    Am incercat sa port , insa nu mi s-au acomodat ochii…
    😐

  • Emanuel, pe mine ma deranjeaza cand si cand, si daca ma deranjeaza, nu le port. 🙂

  • Incearca solutia cat de la BioTrue. Foooaaaaarte buna!!! Eu nu ma puteam trezi dimineata daca nu puneam lubrifiant peste lentila…de cand cu BioTrue nu mai folosesc lacrimi artificiale…

  • Laura, am vazut solutia, o sa mi-o iau. Imi facea si mie cu ochiul. Dar mai incolo, ca eu nu port zilnic ca nu-s de vedere

  • și eu am purtat lentilele de contact bausch&lomb muuuuuult mai mult de 3 luni.. cam vreo 2 ani și un pic.. le-am purtat ocazional și la fiecare purtare le schimbam soluția.. nu am respectat regula cu schimbatul soluției din 2 în 2 săptămâni și să știi că a fost ok 😀 iar „lacrimile false” au fost nelipsite din geanta mea de câte ori purtam lentilele ;))

  • Eu am o pereche de ochelari de la Polaroid de 2 ani jumate. Intr-adevar, cu totul si cu totul altceva! Eu sunt de cand ma stiu sensibila la lumina, ma dureau tare ochii de la soare si am decis ca merita investitia. Am ales un model mai clasic ca sa mearga la orice tinuta si am grija mereu de ei.

  • foarte faine lentilele colorate, ma tenteaza si pe mine, am avut la un moment dat , tot de la B&L, dar imi era atat de lene sa mi le aplic !!! :))
    acum ma gandesc sa-mi iau o pereche verzi, asa de fun 😉
    Ochelarii, ce sa zic…am mai multe perechi de duzina, de la fel si fel de magazine, si doar 2 perechi de firma, cu filtru. In afara de faptul ca cei de la Givenchy si Chloe nu mi s-au zgariat, nu s-au slabit suruburile si arata impecabil dupa 3 ani de purtare intensa – la fel de important, nu s-a demodat modelul- ofera protectie, se simte nu doar zi de zi, ci si la condus- iti simti ochii odihniti, clar nu se compara. Si Polaroid sunt super, de calitate superioara si au si filtru serios.