Featured Review

Pensarea cu ață: un alt fel de pensat

Azi am fost la un alt fel de pensat. Sunt curioasă de mai multă vreme în legătură cu eyebrow threading sau pensarea cu ață și am săpat ceva până să găsesc pe cineva care face asta în Cluj. Într-un final, am găsit. Și am așteptat să îmi crească foarte tare sprâncenele până să merg. Există mai multe stiluri de a pensa cu ață, eu nu am reușit să văd cum m-a pensat pe mine, dar cu siguranță voi vedea cu o proximă ocazie. Metoda e originară din Irak, apoi s-a extins și la celelalte popoare din orient și, nu demult, a ajuns și la noi. Puteți vedea pe youtube diferite stiluri, eu vă pun aici un video orientativ și poze cu rezultatul la mine. Cu ce e mai cu moț metoda aceasta de pensare? Firele de ață prind toate firicelele, inclusiv pe cele blonde, care nu se văd și le smulg cu tot cu rădăcină. Din câte mi s-a spus, cu penseta unele fire se rup doar, nefiind smulse cu rădăcina. Iar pensatul cu ață e și mai benefic pentru piele, în timp, deoarece nu trage de piele. Penseta trage firul de păr cu piele cu tot, distrugând astfel fibrele elastice din piele (iar la o vârstă știm că pleoapa superioară cade datorită pierderii elasticității pielii). Din cauză că pensarea cu ață smulge mai multe firicele o dată și cu tot rădăcină, obligatoriu, e nițel mai dureroasă. Totuși, durata de pensare e mult mai scurtă! Am lăcrimat puțin la fiecare ochi, e o senzație cam.. ca și la epilare sprâncene.. sau mustață. Merită însă, m-a captivat și cred ca voi mai merge. Doamna la care am fost nu dorește reclama pentru moment, dar când va dori, îi voi ”divulga” identitatea. Din spusele ei am înțeles că ar mai pensa cu ață un turc în Cluj, așa că aveți o pistă de ”săpături”, dacă vă intere. În foto sprâncenele mele sunt și corectate cu fard, deoarece sunt într-un lung proces de definire a formelor și încă nu au crescut peste tot pe unde aș fi dorit.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (10)

 • De metoda asta cu ata am auzi pentru prima oara de la un baiat :))
  Ce e drept spunea ca a fost cam dureros…eu una nu cred ca as suporta prea mult timp.

 • Alayna, dureaza f putin, suporti. 🙂

 • De fiecare data aflu lucruri noi de la tine:). Suna interesant,dar inca nu sunt convinsa:D

 • Folosesc metoda asta, cel mai mult imi place ca dureaza mult mai putin si poti sa-ti smulgi si firele pe care nu le vezi, asa ca pielea ramane mult mai fina si “lucrarea” e mai de calitate.

 • M and M, ma bucur ca sunt buletinul tau informativ 😀

 • D, esti din cluj?

 • Nu, din Timisoara.

 • Abia m-am intors din India unde am avut sansa sa experimentez acest tip de epilat. Am fost fascinata sa vad cat este de eficient si desi a durut putin, rezultatul final este aproape incredibil.
  Daca aveti ocazia, incercati si faceti diferenta !

 • Imi spuneti si mie unde gasesc un salon pentru threading in Cluj? Va rog frumos 🙂