Lifestyle

La rece, de la #onoff4

Sau despre picanteriile din viața profesională de blogger:) Sâmbătă am participat la a patra ediție Din on în off, marca tvdece, cu tema Metode banale de blog branding, by Dragoș Alexa. Pentru cei inițiați în social media&blogging lucrurile nu au fost o noutate, însă ce e ciudat e că niciunul din bloggeri nu respectă *toate* metodele ”banale” de brading.

Mi-a plăcut ideea că bloggerul nu e un substantiv ci e un verb: informează, influențează, distrează, instruiește, educă, distruge etc. Un blog trebuie să fie suficient de general să fie interesant sau suficient de nișat ca să poți deveni cel mai bun în acea categorie. Multă lume pune accent pe trafic – irelevant. Traficul steril nu te ajută cu nimic, importantă e audiența. Competiția e bună, te ajută să devii mai bun. Că e în regulă să îți fie ciudă :)) dar doar atunci când aplauzi succesul altuia. Invidia e pentru cretini.

Apoi au fost prezentate metodele banale de făcut bani din blogging, deci dacă aveți ocazia să îl prindeți pe Dragoș la vreun seminar, mergeți. Stați cu ochii pe blogul său și pe fanpage, că va anunța el. Deliciul evenimentului este însă cartea lui Dragoș, intitulată Cartea cu secrete de marketing, publicitate și deisgn grafic care e mindblowing pentru firea mea care apreciază frumosul și calitatea: senzația tactilă a cărții e absolut demențială, începând cu coperta, cu scrisul embosat, lăcuit peste cu nu știu ce, dar parcă e umedă :)) și terminând cu paginile. Serios, senzația la atingere depășește limitele decenței, dă dependență, n-o mai poți lăsa din mână, tactil vorbind. Încă nu pot să spun dacă și din punct de vedere informațional, că n-am apucat. Am fost total absorbită de apariție. Foile sunt semilucioase (sau lucioase) – se prezintă impecabil, e absolut mortală. Poate fi descărcată gratuit, dar eu zic că senzația de a o ține în mână și a striga ”Este!” e de neînlocuit. ;))

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • ador faptul ca bloggerii se misca atat de bine in ultimii ani: lansari de produse, de idei, de influente! I love it, serios; tot respectul pt Dragos, as vrea sa citesc si eu cartea, daca poti sa mi-o imprumuti, pisi, ca ai uitat sa imi zici de eveniment 😉

  • evenimentul era anuntat la tvdecei si se inscriau oparca primii 20 care comentau – am vazut, am lasta comment. Eu sunt prinsa cu invatatul.