Lifestyle

Ritualul de (de)machiere. Ţie cât îţi ia?

… sau de de-pictare, în unele cazuri. Fiindcă există feţe zugrăvite (acelea pe care se văd bine toate produsele puse pe faţă) sau pictate (cum alint eu make-up-ul de la a-z, bine realizat. adică arta machiajului).

Mi-a dat Zaineasca leapşa, musai să scriu cât îmi ia mie să mă “molcozesc”…

Păi… depinde de zi şi de ocazie. De multe ori în timpul săptămânii, când lucrez, nu mă machiez cine ştie cum, de aceea ritualul de demachiere de seara e light. Aşa că există două feluri de demachiere la mine. Când nu sunt machiată cu tot tacâmul, mă demachiez frumos cu dischetă cu lapte demachiant pentru tipul meu de ten de la Gerocossen, după care folosesc toner, când am, de la Cosmetic Plant, cel cu măceşe, şi când nu am că mi se termină, apelez la tonerul de la Forever Living Porducts, de care tot timpul avem, graţie mamei.

Apoi mă dau cu cremă Apidermin şi gata. Asta ia cam 5-10 minute, cu spălat pe dinţi încă ceva timp…

Când sunt dată cu de toate – adică make-up de la a-z, cu tot ce trebuie, folosesc săpunelul lichid cu formulă no tears de la FLP, să dau “grosul” jos, n-am răbdare să schimb 100 de dischete şi să termin juma demachiantul o dată. După ce am dat grosul, mă sterg şi îmi aplic demachiantul pe faţă şi curăţ până discheta rămâne curată, apoi restul la fel ca mai sus.

O dată la 3 săptămâni folosesc gomajul, mai devreme nu este indicat, deoarece pielea se regenerează o dată la 3-4 săptămâni, aşa că mai des o poţi supune la stres inutil, chiar îndepărta pelicula de protecţie pe care o are, ce te apără de tot felu de factori externi. Chestia asta ia vreo 15 minute… eu sunt rapidă, nu am răbdare să stau ceasuri întregi.

Duş… săpunuri naturale, acum am săpunurile Lois de la Olivo, dar în general iau Ecovera, mai am în paralel folosesc gelul de duş Tesori dOriente cu spray-ul anex, pentru parfumare în straturi. Apoi, cremă de corp… pentru gât şi decolteu, cremă anticelu pe zonele corespunzătoare, alternativ cu cremă normală de corp sau ulei.

Ritualul de dimineaţă e rapid. Mă machiez repede, că am dexteritate, dar depinde şi ce fel de machiaj. Dacă altele stau 5 minute să tragă o dungă cu tuşul, eu trag dunga aia în 2 secunde, deci vă imaginaţi. Deşi par genu care stă mult în oglindă, nu stau chiar atât, că am experienţă şi mă fac repede 🙂

Părul…a, părul, aici e mai complicat. Dacă îl fac creţ cu ondulatorul cu diamteru mic, ia cam 35 de minute… dacă e cu ondulatorul cu diametru mare, aşa să arate doar wavy, îmi ia vreo 25… întinsul cu placa e cel mai rapid… în 5-10 minute sunt gata. Dar lately nu prea îmi stresez părul şi îl usuc cu foenul şi peria rotundă. Asta durează de fiecare dată vreo 30 de minute. Întotdeauna… de vreo 2-3 pe săptămână.

Ar mai fi de zis… da nu ma mai intind că vă plictisiţi. Predau leapşa Cameliei, Schumitzei,lui Special Koko, dacă vreţi luaţi-o şi voi, da să mă “linkaţi” să văz şi eu ce aţi scris 🙂

A, nu uitaţi de concursul lui Special Koko. 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (7)

  • oki doki….la mine o sa fie de scris =)))) pup:*

  • Hello , ai o leapsa la mine pe blog 🙂 ‘ 6 calitati.. ‘

  • ioi tu, ma faci sa scriu pe blog cu leapsa asta. cred ca asta intentionezi de fapt nu? 😛

  • da da si uita-te pe site la elf sa vezi ce iti tre si sa imi spui sa comandam impreuna, ca eu stiu deja ce imi iau si dia la fel 🙂 sa ajunga asa pe vineri..

  • La mine, demachierea difera in functie de cat de obosita sunt, fiindca machiajul e acelasi in fiecare zi: eye-liner, mascara, fond de ten, ruj. Cand nu mai vad in fata ochilor decat perna, apelez la servetelele demachiante de la Elmiplant, in 2 minute machiajul e sters si ma bag la somn, fara toner si crema. Cand am mai mult timp la dispozitie, imi demachiez intai ochii (cu Garnier, ca nu mai gasesc Gerovital cu albastrele, preferatul meu), apoi fata (tot Garnier), apoi aplic tonerul (Garnier, ca de-asta am acum), apoi dau frumos cu crema de ochi (Olay Total Effects), crema anti-rid (Lancome) si serul pentru gat (no name, dar ii place gatului meu). Uneori, mai sar peste crema anti-rid, ca si asa am ten uleios si ma scoate din sarite dimineata cand il vad cum luceste.
    Dimineata totul dureaza mult mai putin: ma spal pe fata cu sapun de copii (acum Johnson, inainte Dallin) si atat. Deja trec la machiaj.

  • La dus nu ati mentionat nici una din voi gelul intim 😀 Sau doar eu is mai sensibiloasa 😀

  • tu.. dia.. e si gel intim.. 😛 da sapunelul lichid de la FLP e multifunctional, pt tate cele, e f bun.. asa ca gelul intim cam someaza.. 😛