Lifestyle

Arată bestial, fără diete aberante

Dracelor şi dracilor 🙂 Aproape a venit vara şi, odată cu ea, multe, multe legume şi fructe de sezon. Este momentul pentru o dietă alimentară diversificată şi plină de vitamine şi minerale, o hrană “vie”, pentru ca organismul vostru să nu sufere, dacă vă gândiţi cumva la un regim. Mă ştiţi, sunt contra curelor de slăbire, aşa că la mine dietă înseamnă altceva.

Dacă tot au apărut căpşunile şi în curând, multe alte fructe dar şi legume, încercaţi să renunţaţi la mâncărurile gătite sau supuse la temperaturi înalte. Oricum aţi găti, mâncarea, odată expusă la temperaturi foarte mari, îşi pierde din proprietăţi. Din fericire, vara vine cu “hrană vie”, cum îi place mamei mele să o numească.

Câteva idei: dimineaţă fă-ţi un shake de căpşuni cu puţină apă şi miere adăugate, în loc de micul dejun. Dacă vrei ceva mai consistent, ai grijă să mănânci mai mult legume, de exemplu, ceva cu ceapă verde (că nu miroase) sau ridichi. Asta până apar roşiile şi alte delicii. Nu-i greşit să apelezi la fulgii de cereale, atâta timp cât sunt certificaţi organic 😀 La Casa bio şi la Coşul Verde în Cluj găsiţi şi fulgi de orez, de exemplu.

La amiaz fă-ţi nişte salate, de astea există deja, cu de toate verdeţurile disponibile, unde mai poţi adăuga cas, sunca, ou, măsline sau ce iti mai doreşte ţie inimioara. Aici chiar poţi face o mulţime de combinaţii. Numai şi numai dacă faci combinaţii cu crudităţi ai voie fierturi, cum ar fi leguminoasele, humusul etc.

După masă spre seara poţi să optezi pentru fructe sau legume, însă în niciun caz nu le combina. Dacă îşi vine să ronţăi ceva în timpul zilei, nu te îndinde la porcării cum ar fi chipsurile sau mai ştiu eu ce, pregăteşte-ţi nişte morcov ras sau întreg curăţat, e sănătos, e o sursă de betacaroten care te ajută să te bronzezi frumos, consumat în cantităţi mai mari, dar nu în ultimul rând, o sursă de calciu foarte uşor asimilabil în organism. Acesta e doar un exemplu. Poţi să faci shake-uri din ce doreşti, atâta timp cât sunt fructe sau legume proaspete.

Ideea e să mănânci, nu să nu mănânci, dar să mănânci ce e bine de mâncat, mai ales când sezonul te avantajează.

Te asigur că, mâncând aşa, nu numai că vei slăbi, dar îţi protejezi corpul de stresul inutil al curelor de slăbire aberante. Vei fi mai energic, fiindcă aceste alimente vii nu obosesc ficatul, ca mâncarea gătită, tenul, părul, unghiile îţi vor arăta mult mai bine, ce mai, vei avea alt tonus. Şi nu uita de mişcare. Am simţit nevoia să scriu acest post fiindcă iar am auzit pe cineva că se apucă de o cură cu orez şi grâu care ţine o veşnicie, tocmai acu când încep să apară alimente crude, comestibile, chiar delicioase, hrănitoare, şi cu un aport caloric minim. Deşi nu la calorii trebuie lucrat, ci la metabolism. Dar asta într-o altă postare. Aşa că pentru cele sau cei obsedaţi de număratul caloriilor, le-aş sugera că nu e cazul să stea pe orezuri, că e primăvară şi au ce alege 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (7)

  • :))))))))…cura cu orez si grau..”un deliciu”, da da da….o sa pap fructe si legume.

  • tu scumpa, e foarte bun si orezul si graul, da o zi aia, o zi un morcov, o varza… ceva. nu o saptamana numa orez ca ti se apleaca 😛

  • …..asa-i :)))))))), stai ca eu voiam 2 saptamani numai orez si grau si apa…si salbesti 10 kg 😉

  • 🙂 eu nu zic nimanui ce sa faca, doar amintesc ca sunt deja pe piata alimente delicioase care iti lasa gura apa, nutritive si fara prea multe calorii. se poate slabi si fara sa iti privezi organismul de minerale si sa fii spamsmofilica in miezu sezonului de verdeturi. pup u. pove

  • foarte bune indicatiile de dieta cu legume si fructe de sezon
    eu am inceput de azi una, sa vedem cum merge….

  • succes scumpa 🙂

  • @Sigina: In timp ce citesc postarea mananc morcovi! :)) Haha, ma incadrez la copii buni 🙂