Lifestyle Nutritie&Sanatate

Felul în care arătăm – o grijă din interior spre exterior

Cu toţii vrem să arătăm bine, să fim frumoşi, în diversitatea noastră, atât femeile, cât şi bărbaţii. Şi dorim să arătăm bine şi sănătoşi cât mai mult timp posibil. Când ne gândim la felul în care arătăm, ne gândim imediat la ceea ce izbeşte ochiul. Nu ne gândim că “oglinda” noastră are şi conotaţii. Unii se gândesc “a, păi acolo nu se vede”. Ba se vede. Şi se vede totul.

Omul nu este doar fizic. El are câteva nivele interdependente şi într-o ordine strictă. Omul e construit pe nivel spiritual, pe nivel psihic-emoţional şi doar apoi fizic. Respectarea acestor nivele este crucială şi se reflectă în noi. O persoană care îşi construieşte o relaţie cu Divinitatea, are o viaţă spirituală bogată, este un om sănătos spiritual. Aceasta are repercursiuni în emoţional şi în fizic. Armonia conferită de nivelul spiritual, nu poate fi înlocuită de altceva. Din păcate, azi mulţi oameni neglijează îngrijorător de mult acest nivel.

Multe din problemele de sănătate, vizibile sau nu, au o componentă emoţională. Atât timp cât la nivel emoţional avem o traumă sau mai multe, fie ea veche sau nouă, care nu este rezolvată sau înlăturat factorul traumatic, nu vom reuşi să ne tratăm. Putem merge la medic, ţine tratamente medicamentoase, chiar si naturale, dacă nu rezolvăm problema internă, emoţională, nu vom putea să ne facem bine şi nici să arătăm bine şi sănătoşi. Multe din dereglările organismului au asemenea cauză, reală. Supărarea îmbolnăveşte, criticile celor din jur îmbolnăvesc, problemele în familie şi mai mult etc etc etc. S-a demonstrat că cei care râd mai mult, trăiesc mai mult şi sunt mai sănătoşi. În lumea în care trăim, nimeni nu scapă de asemenea traume, însă faceţi ceea ce depinde de voi să scăpaţi de problemele care vă apasă emoţional, nu le căutaţi cu lumânarea.

Omul e construit şi fizic. Multe probleme din nivelul fizic provin din celelalte nivele, spiritual-psihic-emoţional. Pentru a ne uşura treaba cu fizicul, este bine să avem în vedere şi părţile nevăzute cu ochiul liber. Ca să arătăm bine, trebuie să ne simţim bine. Niciun om pe care îl doare ceva, e răcit, chiar constipat, să nu pomenim probleme mai grave, nu arată bine la nivelul său optim. De aceea, fizicul trebuie privit nu doar din afara, ci şi din interior, organic vorbind. Îmi place să amintesc mereu că orice problemă externă a corpului, adică o problemă vizibilă, are de cele mai multe ori o cauză internă. Nu intru în alte detalii acum, ci, având în vedere profilul blogului meu, voi face referire la aspectul pur cosmetic al omului.

Pentru a arăta bine este important să ne iubim corpul. Ne iubim corpul dacă avem grijă de el, îl hrănim adecvat, îl tratăm cu respect şi îl îngrijim corespunzător şi facem mişcare “cel puţin 30 de minute pe zi”, cum ne sfătuiesc specialiştii. Ne iubim corpul dacă nu ne delăsăm şi ne iubim corpul dacă nu îl stresăm prin tot felul de decizii absurde. Vom arăta bine doar dacă dovedim că ne iubim şi avem respect faţă de noi înşine, iar aceasta se va reflecta în atitudinea noastră.

De exemplu, lipsa de respect este o viaţă haotică – mai ales nejustificată, dietă necorespunzătoare, excesul de mâncare dar şi privarea de mâncare – dietele nerezonabile, stricte, ţinute fără supravegherea unui specialist. Despre lupta cu kilogramele am mai povestit şi despre faptul că mai ales tinerii suferă de o lipsă acută de respect de sine. Aşadar, meditează la toate nivelele pe care eşti construit, fiindcă fiecare contează, deoarece sunt interdependente unele de altele. Ai un cuvânt de respectat, al cărui sens trebuie să fie sfânt pentru tine: echilibrul.

Frumuseţea este strict legată de cele spuse mai sus. Un păr frumos, o piele catifelată, unghii sănătoase,vorbesc despre felul echilibrat în care te hrăneşti. O problemă externă de piele nu poate fi tratată întotdeauna numai cu o cremă. Trebuie intervenit şi din interior. Un păr slab sau degradat nu se va reface numai cu măşti, şampoane şi balsamuri, trebuie acţionat şi din interior. Un chip poate fi înfrumuseţat la cosmetică prin tratamente şi prin machiaj, însă atitudinea îşi spune ultimul cuvânt. Răutatea, egoismul, înfumurarea urâţesc, o atitudine pozitivă şi constructivă relaxează şi dă un aspect mai luminos feţei. Sper că am reuşit să pun într-o ordine multitudinea de gânduri şi să folosească.

Echilibru spiritual, echilibru psihic, emoţional, echilibru fizic – frumuseţe şi armonie.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Sigina, esti pur si simplu minunata!
    Imi pare rau daca ai vreo consideratiune negativa la adresa mea, dar, dpdv al articolului, ar trebui sa ai numai pozitive:)

  • Multumesc, Adi. Nu am nimic cu tine. Stai linistit. Da sa nu se mai intample chestiile alea.

  • Sigina, tu esti una dintre cele mai frumoase persoane (in acceptiunea mea)… dar ce legatura are asta cu personalitatea ta?

  • …adica spirituala ma refeream 🙂