Cum ne dorim mereu ce nu avem, fetele cu păr întins îşi doresc păr creţ şi invers. Există câteva metode de a-ţi face părul creţ acasă, depinde de ce ai nevoie.
1. Cu ondulatorul sau cu placa obţii onduleuri definite rapid, eu cam în 30-40 minute. Le fixez cu spray strong sau extra strong, voi însă, în funcţie de cât de moale sau tare e firul de păr, folosiţi fixativul potrivit. Aceste onduleuri arată foarte bine şi la mine durează până la următoarea spălare, graţie firului gros cu ţinută, însă metoda are o problemă: folosită pe termen lung, deteriorează părul. Este în regulă dacă o folosiţi o dată la lună, dar nu des.
2. Iei câte o şuviţă (dată sau nu cu spumă, depind de fir şi aici), pe care o răsuceşti bine şi, aşa chircită, o înveleşti în folie de aluminiu, plată, astfel încât să o poţi prinde în placă. Căldura plăcii încinge folia de aluminiu şi, când se răceşte şi se desface, suviţa rămâne ondulată. Şi această metodă e rapidă, însă folosită des, usucă firul de păr.
3. Foloseşti bigudiuri calde (10-15 lei setul de 10 bigudiuri, în Cluj se găsesc în Piaţa Mărăşti), iei un set sau două, de ce mărimi vrei (sau ce găseşti 😀 ), în funcţie de cât de bogat e părul. Eu folosesc un set jumătate, bigudiuri medii şi mici. Le pui într-o oală cu apă pe foc şi o acoperi, iar după ce a dat un clocot poţi să stingi sau să laşi foc mic, în orice caz, le laşi în apa fierbinte şi le scoţi câte una, două, pe rând. Dacă scoţi mai multe odată, rişti să se piardă căldura din ele, căldura de care ai nevoie ca parul să rămână creţ. Înainte de a rula, aplici spumă sau un fixativ uşor. Le ţii în păr până când se răcesc de tot… şi încă o bucată după aceea, dacă ai timp, nu strică. Durează cam o oră şi ceva, nu este aşa de dăunător pentru păr ca şi ondulatorul, dar să nu uităm că tot căldură se foloseşte. Aşa că să foloseşti produse de îngrijire după.
4. O altă metodă, “păr şifonat” mai degrabă, arată sălbatic dar fain, dacă ştii să îl aranjezi. După ce te speli pe păr sau pe părul umed aplici spumă, în funcţie de tipul tău de păr, iei câte o şuviţă şi o răsuceşti lejer după care o prinzi într-o clemuţă. Faci aşa cu fiecare şuviţă până e gata tot părul, apoi usuci cu foenul. Laşi să se răcească şi scoţi clemuţele. Îţi bagi prin păr degetele şi îl aranjezi după voie. Va arăta rebel, dar frumos.
5. Moaţele. Fie că dai 30-50 lei pe moaţe din comerţ, special făcute, fie că îţi faci acasă din cârpe sau folie de aluminiu, moaţele sunt cea mai bună opţiune de a-ţi face părul creţ, fără a expune firul la temperaturi mari. Ca să îşi păstreze aspectul proaspăt şi ca onduleurile să arate frumos şi hidratate (nu oricum!), am un mic secret, pe care vi-l împărtăşesc şi vouă: înainte de a rula părul întind pe şuviţă cu un pieptene de tapat, des, gel de păr cu efect umed. Eu îl folosesc mereu pe cel de la Farmec, cu fixare forte. E ieftin (vreo 10 lei, 75 ml) şi foarte bun. E bine să îl mai îndoiţi cu apă, nu prea mult, ca şuviţa să nu rămână încărcată de gel, că nici aşa nu e bine.
Această metodă este mai puţin deteriorantă, comparativ cu cele dinainte, însă timpul de uscare/aşteptare este mult mai lung. Dacă e vară şi cald afară, în 2-3 ore poate fi gata. Iarnă 3-4 ore, cu ajutorul uscătorului. Totuşi, creţii de moaţe sunt cei mai strânşi şi mai durabili.
P.S. Am găsit doar 3 poze cu creţi: prima (de la stânga) e cu placa, a doua e cu moaţe şi a treia cu ondulatorul.
Comments (4)
iti sta foarte frumos si creata 🙂 si eu am parul lung si doar o singura data mi-am facut parul cret pt o sedinta foto cu ondulatorul. Vreau sa te intreb pe tine de care moate folosesti dintre cele pe care le-ai enumerat ca sigur trebuie sa stii care sunt cele mai practice. A… si am observat ca nu ti-ai incretit parul pana aproape de radacina arata frt frumos si elegant.
eu am parul mediu merge sa il fac ondulat fara sa mi se faca ca de oaie ?
madalina, da, dar fa-l spiralat. si spiralele se lasa un pic, vezi video-ul meu, cauta tag-ul video