Blond Hair

Cea mai bună mască pentru păr uscat sau decolorat

Știți că m-am axat pe niște produse pentru părul decolorat, produse care au necesitat timp pentru descoperire. Nu refuz însă să încerc lucruri noi, însă în ultima vreme n-am găsit nimic wow. Tot ce e wow pentru părul meu folosesc deja demult. Dacă ne referim la măști, cea mai eficientă mască de păr ever este cea cu ulei de măsline (sau argan sau ce uleiuri mai aveti). Cum puteți avea un păr superb cu ulei? Secretul e să aplicați uleiul pe păr de seara până dimineața. În caz contrar, nu faceți decât risipă. Toate acele măști cu ulei de măsline și gălbenuș de eu și mai știu eu ce pot să nu fie eficiente din cauza timpului alocat pentru tratare. Nu, au nevoie cam de o noapte întreagă ca să își facă vreun efect, deoarece sunt metode naturale. La fel ca tratamentele naturiste pentru diverse afecțiuni, au nevoie de timp pentru a-și face efectul. Acesta nu se vede imediat (juma’ de oră), ca la produsele de îngrijire din comerț. Dar se vede de seara pe dimineața.

Cum fac eu: îmi aleg o noapte pe săptămână când pot să-mi aplic uleiul, cândva când nu am de plecat dimineața devreme de acasă. Fiindcă am păr uscat, aplic uleiul de la radacină până la vârfuri. Apoi îmi ofer un măsăjuț la scalp cu uleiul, pentru a activa circulația capilară, asigurând astfel o irigare a rădăcinilor mai eficientă. Apoi îl strâng îl coc sus, în vârful capului și îmi pun pe pernă un prosop (îmbrac și perna-n două fețe, ca să știu o treabă). Dimineața desfac coculețul și părul arată ca și cum ar fi uns de sebum, adică este vizibil că a absorbit cât a putut din uleiul de pe păr. Apoi mă spăl normal, cu șampon, până îndepărtez absolut tot uleiul și aplic masca de păr. Usuc cu foenul și peria rotundă și gata, are o strălucire naturală minunată. Repet masca asta de 2 ori pe săptămână când exagerez cu ondulatorul. Astfel, de 10 ani de când sunt blondă cel mai mare bai al părului meu a fost doar că uneori era prea uscat. Am reușit să îi restabilesc însă hidratarea cu astfel de măști și bând suficiente lichide. Mă rog, asta pe lângă mâncare de calitate și stil de viață sănătos.

Am încercat și masca cu ulei de argan, e foarte mișto, însă e cam scump, iar diferența față de uleiul de măsline nu e prea mare.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (12)

  • Subscriu! Uleiurile au facut minuni pentru parul meu. Din proprie experienta pot sa va spun ca masca asta merge si la parul gras. Cu cat pielea scalpului e mai uscata cu atat mai mult va produce sebum si parul se va ingrasa. Uleiurile hidrateaza pielea si parul, echilibreaza si hranesc. Eu am incercat cu ulei de cocos, de susan, de ricin, de migdale si de masline. Recunosc ca preferatul meu e uleiul de cocos, datorita mirosului, dar si a faptului e ca un ulei usor.

  • Adamantix, super! 🙂 Eu la parul gras recomandam aplicarea doar de la jumatate spre varfuri, pentru a nu ingrasa radacina. Multumesc pt comment

  • Eu ca si tratament pentru par folosesc tinctura de mesteacan si ardei iute, masez parul scalpul bine si raman asa pana a doua zi dimineata cand ma spal, il face mai sanatos si ii reda stralucirea.

  • Carmen, metoda ta stimuleaza circulatia capilara. Foarte ok

  • Nu ai probleme cu spalatul dupa? Daca il las toata noaptea, a doua zi fac sport serios pana reusesc sa-l curat complet :)) Probabil pentru ca eu pun si ulei de ricin si e mai vascos.. Oricum, e intr-adevar cea mai buna masca din lume!

  • Alina, nu, deloc. Il speli pana ramane curat!

  • De unde pot achizitiona acest produs?

  • cu ce sampon te speli dimineata? eu ma spal cu vestitul Head and shoulders dar as vrea cv mai putin agresiv…dar sa degreseze uleiul ala…merci :*

  • mada, eu folosesc acum Joico si Toni&guy, produse profesionale. Dar am folosit si sampoane romanesti din magazinele naturiste, intreaba la farmacie/magazin naturist de Favisan. E foarte bun si ieftin tare. Si de mai multe tipuri