Lifestyle

Lifestyle de duminică: Momo, de Michael Ende

Adesea îmi place să lenevesc și să citesc cărți relaxante și frumoase. De acelea care te duc într-o lume departe de viața de zi cu zi, că destul te înfrunți cu realitatea în timpul săptămânii 🙂 Această perioadă va face excepție de la lecturile visătoare, deoarece intru in sesiune (a nu-știu-câtea din viață 🙂 ) și voi avea lecturi de specialitate. Dar vouă vă recomand o carte care mi-a fost foarte dragă și, care, deși pare scrisă pentru copii, are un puternic mesaj pentru adulți. Nu, nu e vorba de Micul Prinț, pe care cred că l-am citit deja cu toții de n ori, ci de Momo (sau Oamenii cenușii), de Michael Ende.

Strania povestire despre hoţii detimp şi fetiţa care le-a înapoiat oamenilor timpul furat. Un basm-roman… Un basm despre taina timpului, despre oamenii cenușii și o fetiță cu bucle numită Momo. O carte pentru copii, care poate fi citită și de adulți. În marele oraș oamenii trăiesc fericiți din vise, amintiri și povești. Însă curând oamenii cenușii, adevarați agenți ai timpului, îi învață pe oameni cum să economiseasca timp, astfel încât a visa sau a-ți aduce aminte lucrurile frumoase din viață devine o adevarată crimă, prin care timpul este ucis. Astfel oamenii nu trăiesc decât pentru a economisi timp, uitând practic să trăiască.Momo, fetița care deține miraculoasa putere de a ști să asculte, este cea care reușește să le redea oamenilor fericirea și să-i învețe să trăiască. Astfel, cu ajutorul Maestrului Ora, pornește într-o frumoasă aventură fantastică.Cartea mi-a placut foarte mult, deoarece în spatele hainei de basm se află, de fapt, metafora lumii contemporane, a oamenilor care, prea obsedați să câștige bani, uită să mai viseze. Acest “secol al vitezei” în care trăim le distruge oamenilor amintirile si visele, transformându-i încet încet în victime ale oamenilor cenușii.Merită citită! Este o carte scurtă, relaxantă, și ușoară, datorită formei de basm. Singura problemă este că n-a mai fost reeditată, asa că n-o veti găsi decât prin anticariate și biblioteci. Sau pe Scribd, pe linkul:http://www.scribd.com/doc/3345932/Ende-Michael-Momo-cu-imagini

Iat-o pe Momo, pierdută în lumea ciudată în care oamenii cenușii se grăbesc, se grăbesc, în goana lor după bani. Dacă nu ați citit-o,vă recomand din suflet cartea!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)